Bekijk het origineel
Bekijk het origineel
Mosterd bij de maaltijd
Vijftig jaar geleden had elke Nederlandse stad een eigen mosterdmakerij
Het raadsel is opgelost: we weten nu waar Abraham de mosterd vandaan haalde. Bij de berg Moria in Israël. De aartsvader haalde namelijk geen mosterd, maar mutserd. Mutsaard of mutserd is een oud woord voor takkenbos. Die gebruikte hij om het vuur te maken waarop hij zijn zoon Izak moest offeren. Mosterdmaker Chris Boesveld uit Almen en Peter Kaiser, directeur van de Groningse mosterdfabriek De Marne weten alles van mosterd.
Premium Artikel
Dit artikel is exclusief leesbaar voor abonnees met een RD-abonnement, een zesdaags abonnement op het RD of op de e-paper. Dit artikel lezen? Log in op uw EMG-account of neem een abonnement.
Inloggen Neem (proef)abonnementBekijk de hele uitgave van zaterdag 4 februari 2006
Reformatorisch Dagblad | 36 Pagina's
Bekijk de hele uitgave van zaterdag 4 februari 2006
Reformatorisch Dagblad | 36 Pagina's