Digibron cookies

Voor optimale prestaties van de website gebruiken wij cookies. Overeenstemmig met de EU GDPR kunt u kiezen welke cookies u wilt toestaan.

Noodzakelijke en wettelijk toegestane cookies

Noodzakelijke en wettelijk toegestane cookies zijn verplicht om de basisfunctionaliteit van Digibron te kunnen gebruiken.

Optionele cookies

Onderstaande cookies zijn optioneel, maar verbeteren uw ervaring van Digibron.

Bekijk het origineel

Mosterd bij de maaltijd

Bekijk het origineel

Bladerweergave niet beschikbaar
+ Meer informatie

Mosterd bij de maaltijd

Vijftig jaar geleden had elke Nederlandse stad een eigen mosterdmakerij

5 minuten leestijd Arcering uitzetten

Het raadsel is opgelost: we weten nu waar Abraham de mosterd vandaan haalde. Bij de berg Moria in Israël. De aartsvader haalde namelijk geen mosterd, maar mutserd. Mutsaard of mutserd is een oud woord voor takkenbos. Die gebruikte hij om het vuur te maken waarop hij zijn zoon Izak moest offeren. Mosterdmaker Chris Boesveld uit Almen en Peter Kaiser, directeur van de Groningse mosterdfabriek De Marne weten alles van mosterd.

U heeft geen rechten om dit artikel te lezen Premium Artikel

Dit artikel is exclusief leesbaar voor abonnees met een RD-abonnement, een zesdaags abonnement op het RD of op de e-paper. Dit artikel lezen? Log in op uw EMG-account of neem een abonnement.

Inloggen Neem (proef)abonnement

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 4 februari 2006

Reformatorisch Dagblad | 36 Pagina's

Mosterd bij de maaltijd

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 4 februari 2006

Reformatorisch Dagblad | 36 Pagina's