Bekijk het origineel

President Colombia zoekt vrede met FARC

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

President Colombia zoekt vrede met FARC

1 minuut leestijd

BOGOTA (ANP) - De Colombiaanse president Uribe heeft de guerrillabeweging FARC opgeroepen om "snel en serieus" over vrede te onderhandelen.

Uribe deed zijn oproep gisteren, enkele uren nadat de stemlokalen voor de parlementsverkiezingen waren gesloten. In zijn oproep wees Uribe de FARC op het bemoedigende begin van het vredesoverleg tussen de Colombiaanse regering en een andere guerrillabeweging, het Nationale Bevrijdingsleger (ELN). De regering-Uribe sloot in februari een eerste ronde gesprekken met het ELN af. De partijen spraken af een vervolg aan de onderhandelingen te geven. Bovendien nam het ELN een bestand in acht in de aanloop naar en gedurende de stembusgang.

De van oorsprong marxistische FARC is met naar schatting 16.000 strijders de grootste rebellenbeweging in Colombia. In de weken voorafgaand aan de parlementsverkiezingen bracht de FARC bij verschillende aanslagen ongeveer 35 mensen om het leven.

De Colombiaanse regering zette voor de verkiezingen voor de veiligheid ongeveer 200.000 militairen in. Er deden zich nauwelijks incidenten voor, 66 procent van de stemgerechtigden bleef thuis. In de verkiezingen stonden 102 zetels voor de Senaat en 166 zetels voor het Huis van Afgevaardigden op het spel. Partijen die trouw zijn aan Uribe krijgen meer dan de helft van de stemmen in de Senaat.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van maandag 13 maart 2006

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

President Colombia zoekt vrede met FARC

Bekijk de hele uitgave van maandag 13 maart 2006

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

PDF Bekijken