Bekijk het origineel

Almeerders boos over verjagen vogels

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Almeerders boos over verjagen vogels

3 minuten leestijd

ALMERE - Bewoners van de Almeerse wijk Tussen de Vaarten zijn boos op een groenbedrijf. Gisterochtend werd aan de Govert Flinckstraat riet weggehaald, ondanks dat daarin veel vogels zitten te broeden. Bewoners sommeerden de medewerkers van het bedrijf te stoppen. Zij gaven daaraan gehoor. Volgens de politie heeft het bedrijf de Flora- en faunawet overtreden.

Vermeend explosief

blijkt deel olielamp

BEMMEL - Een 34-jarige inwoner van het Gelderse Lingewaard dacht dinsdagavond dat hij een explosief uit de Tweede Wereldoorlog had opgegraven. Hij nam het projectiel mee in de auto, legde de vermeende bom op het grasveld voor het gemeentehuis in Bemmel en waarschuwde de politie. Het Explosieven Opruimingscommando stelde uiteindelijk vast dat het ging om een contragewicht van een oude olielamp.

Duo gepakt na tanken

zonder betalen bij A28

ERMELO - De politie heeft gisteravond in Ermelo twee Apeldoornse vrouwen van 32 en 34 jaar aangehouden omdat ze even daarvoor langs de A28 bij Nunspeet hadden getankt zonder te betalen. De auto waarin de vrouwen reden, bleek te zijn gestolen in Twente.

Fries (57) overlijdt

na val in zeilboot

HINDELOOPEN - Een 57-jarige man uit het Friese Harich is gistermiddag om het leven gekomen bij een ongeval op een zeilboot op het IJsselmeer. De boot werd al dobberend onder de kust van Hindeloopen ontdekt door de opvarenden van een vrachtschip. Zij waarschuwden de reddingsmaatschappij. Toen deze polshoogte ging nemen, bleek de schipper, die alleen aan boord was, te zijn overleden. Vermoedelijk is de man aan boord ten val gekomen.

Jongen staat scooter

af na bedreiging

LEEUWARDEN - Een 17-jarige inwoner van Leeuwarden heeft gisteravond op de Larixstraat in zijn woonplaats onder bedreiging van een pistool zijn scooter moeten afstaan. De bestuurder en zijn 16-jarige passagier werden door twee jongens tot stoppen gedwongen. Ze voelden zich bij het zien van het pistool zo bedreigd, dat ze van de scooter afstapten.

Arrestaties na poging

stelen boot Medemblik

MEDEMBLIK - De politie heeft gisteren een 18-jarige man uit Oostwoud en een 29-jarige man uit Aartswoud aangehouden op verdenking van het stelen van een vaartuig uit de haven van Medemblik. Een derde verdachte wist te ontkomen. De 18-jarige verdachte viel bij zijn vlucht in het water. Het vaartuig is weer terug bij de eigenaar, maar heeft wel schade opgelopen.

Auto's opengebroken

in Rijssense wijk

RIJSSEN - In de Rijssense wijk Veeneslagen is gisternacht ingebroken in een groot aantal auto's. Tot gistermiddag meldden zich ruim twintig gedupeerden. In veel gevallen werd een slot geforceerd en werden autoradio's weggenomen.

Vriezenveners gepakt

wegens drugshandel

VRIEZENVEEN - Met de aanhouding van twee jongens van 17 en 19 jaar uit Vriezenveen heeft de politie begin maart een drugsnetwerk opgerold. In totaal werden tien verdachten aangehouden, zo maakte een woordvoerder van de politie gisteren bekend. Het betreft acht Vriezenveners en twee Groningers. Er is gehandeld in ongeveer 1000 xtc-pillen, enkele grammen coke en enkele grammen speed. Er werd voornamelijk gehandeld bij een uitgaansgelegenheid in Rijssen.

Inwoner van Zeist (36)

bekent ontucht

ZEIST - Een 36-jarige man die verdacht wordt van ontucht in de Verzetswijk in Zeist heeft bekend. De verdachte heeft minstens drie jongens lastig gevallen. De afgelopen dagen was het onrustig in de Verzetswijk. Zo is er bij de woning van de verdachte gevochten. Ook is het huis met leuzen beklad. Gisteren was er een informatieavond voor de buurt. Veel mensen waren bang dat de man ook hun kinderen had betast.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 18 mei 2006

Reformatorisch Dagblad | 22 Pagina's

Almeerders boos over verjagen vogels

Bekijk de hele uitgave van donderdag 18 mei 2006

Reformatorisch Dagblad | 22 Pagina's

PDF Bekijken