Bekijk het origineel

Opnieuw overleg rond overlast Zeeuwse lijn

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Opnieuw overleg rond overlast Zeeuwse lijn

1 minuut leestijd

DEN HAAG - Spoorbedrijf ProRail en staatssecretaris Van Geel van Milieubeheer moeten concreet praten over tussentijdse maatregelen tegen geluids- en trillingoverlast van de goederentreinen op de Zeeuwse lijn.

Die oproep deed staatsraad Th. Drupsteen van de Raad van State gisteren aan de beide partijen.

De staatsraad deed de oproep, omdat hij vreest dat het wapengekletter over de geluidsoverlast van de goederentreinen op het spoortraject Roosendaal-Vlissingen weer zal ontaarden in een juridische loopgravenoorlog, waar niemand mee is geholpen.

Of het tot een zinvol overleg zal komen is nog de vraag. VROM, de gemeenten langs het spoor en de omwonenden staan lijnrecht tegenover ProRail en havenbedrijf Seaports. Eerstgenoemde partijen klagen al jaren over een toename van ernstige geluids- en trillingshinder vanwege de goederentreinen, die op korte afstand woningen passeren.

De staatssecretaris wil met steun van de gemeenten tot 2009 de herrie en trillingen terugdringen door ProRail tijdelijk een snelheids- en wagonlimiet op te leggen. VROM vindt dat op het spoortraject Roosendaal-Vlissingen de goederentreinen niet harder dan 60 kilometer per uur mogen rijden. Per week mogen er 's avonds niet meer dan 260 goederenwagons en 's nachts niet meer dan 344 wagons over het spoor.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 10 oktober 2006

Reformatorisch Dagblad | 18 Pagina's

Opnieuw overleg rond overlast Zeeuwse lijn

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 10 oktober 2006

Reformatorisch Dagblad | 18 Pagina's

PDF Bekijken