Bekijk het origineel

Cultuur en droom

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Cultuur en droom

3 minuten leestijd

"Je moet op een slimme manier met de cultuur omgaan en tegelijkertijd je droom volgen."

Asmaa Chaabi (43), de eerste vrouwelijke burgemeester van Marokko, in Contrast.

"Niet-kunners gaan door straffen niet méér kunnen. En niet-willers moet je hard aanpakken maar altijd een weg terug bieden."

André Visser, hulpverlener bij StraatTalent van het Buro in Leeuwarden, in Forum. Hij vindt dat gemeenten soms moeten kunnen afwijken van "averechtse regels" om afglijdende jongeren te helpen.

"Ik wilde de vakken tv en tijdschriften doen, maar dat zat niet in hetzelfde cluster. En Spaans en Frans kon ook niet samen. Toen was ik het zat en dacht: Ik ben 19 en ik kan het zelf."

"Professioneel dierenliefhebber" Sacha Gaus in Volkskrant Banen over haar jeugdjaren.

"Het is een gevleugelde uitspraak in onze generatie: "Hoe lang moet je nog?" Dan bedoelen ze eigenlijk: hoe lang moet je nog werken? Een bizarre vraag, want hij gaat ervan uit dat werken niet plezierig is."

Columniste Violet Falkenburg in Midi.

"Wonen doe ik bij voorkeur in luchtkastelen. Dat verhuist ook makkelijker. Geen gedoe met makelaars en bezichtigingen. Over vraagprijs en overwaarde hoef ik niet na te denken. Het oude pand is zo van de hand."

Columniste Roos Verlinden op vitaal.nl.

"Twee rustige, betrouwbare en aandachtig levende mensen zijn op zoek naar een eenvoudig, niet al te duur (huur)huisje/onderkomen/verblijf in de buurt van de Nederlandse kust. Om zo af ten toe van de stilte, zee, rust en de natuur te genieten."

Ene Peter doet een oproep in het consuminderblad Genoeg.

"We gaan ten onder aan overconsumentisme. Fentener van Vlissingen noemde een mooi voorbeeld. Toen hij een jongetje was, waren er in het bos bij zijn ouders twintig soorten paddenstoelen en kon je één soort mixer kopen. Nu zijn er nog twee soorten paddenstoelen en kun je twintig verschillende mixers kopen."

Jort Kelder, hoofdredacteur van Quote, in Terra, opinieblad van Stichting Natuur en Milieu. Hij scheurt graag in luxe auto's maar strijdt ook tegen de bio-industrie.

"Dankzij dit ideologische fundament waarin de koopman en de dominee zijn verenigd, is de coalitie van CDA en VVD hecht aaneengesmeed."

Marcel ten Hoeven analyseert in Vrij Nederland hoe CDA en VVD zich laten inspireren door de Amerikaanse econoom Benjamin Friedman.

"Welvarende Nederlanders betalen de bulk van de belastingen en krijgen vervolgens een groot deel weer terug in de vorm van hypotheekrenteaftrek, studiefinanciering voor de kinderen en goedkope kaartjes voor het concertgebouw."

Bart de Koning rekent in HP/De Tijd voor dat de rijken het meest profiteren van de overheid.

"Ik vind het best hoor dat we met z'n allen jaarlijks ruim 1 miljard euro aan huisdierbenodigdheden besteden, maar laten we dan ook niet zeuren over de 4 miljoen die nodig is voor de meest noodzakelijke zorg voor illegalen met psychische problemen."

Wim van Leeuwen uit Bodegraven in een brief aan Trouw, 6 oktober.

"Veel leiders zijn het contact met zichzelf kwijtgeraakt. Zij weten niet wie zij zijn en welke motieven hen leiden. Als een leider zichzelf en zijn passie niet kent, kan hij moeilijk anderen inspireren het beste uit zichzelf te halen."

Consultant Joseph Jaworski in Het Financieele Dagblad. Jaworski is een van de oprichters van leiderschapsinstituten die managers de wildernis insturen om zichzelf beter te leren kennen.

"Ik ben econoom, en economen kunnen slecht rekenen."

Columnist Frank Kalshoven verklaart in de Volkskrant van 4 oktober waarom hij zo veel fouten had in de Nationale Rekentoets.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 10 oktober 2006

Reformatorisch Dagblad | 18 Pagina's

Cultuur en droom

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 10 oktober 2006

Reformatorisch Dagblad | 18 Pagina's

PDF Bekijken