Bekijk het origineel

Provincie spant geding aan tegen vervoerders

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Provincie spant geding aan tegen vervoerders

2 minuten leestijd

DEN BOSCH (ANP) - De provincie Noord-Brabant spant een kort geding aan tegen de vervoersbedrijven Connexxion en Hermes. De provincie wil dat de vervoersbedrijven op 10 december hun contractuele verplichtingen om het busvervoer in Brabant te verzorgen nakomen. Dat heeft de provincie gistere n bekendgemaakt.

Volgens een woordvoerder verschillen de partijen van mening over de offerte die de vervoersbedrijven hebben ingediend. "Connexxion en Hermes menen dat die op een andere manier gelezen moet worden dan wij hebben gedaan", aldus de zegsman.

De onenigheid spitst zich toe op de prijsafspraak wanneer de vraag naar openbaar vervoer af- of juist toeneemt. Volgens de provincie hebben de vervoerders tijdens de aanbestedingsprocedure in juni aangegeven dat de bedragen "anders moesten worden gelezen."

De woordvoerder noemt dit "tussentijds wijzigen van de offerte, en dat mag niet."

Over precies twee maanden zouden Connexxion en Hermes met het vervoer in de regio moeten beginnen. Omdat zij het personeel van de huidige vervoerder BBA niet hebben overgenomen en er nog geen bussen zijn besteld, trekt de provincie aan de bel. "Wij zullen de rechter nadrukkelijk verzoeken om een zo snel mogelijke behandeling en uitspraak. Niet is uitgesloten dat tevens een procedure gaat spelen bij het College van Beroep voor het Bedrijfsleven."

Connexxion liet weten de rechter te zullen vragen de bedrijven van hun verplichtingen te ontheffen. Het bedrijf wijt het geschil aan een "verschrijving" in de offerte, waarvan de provincie al voor de gunning op de hoogte is gesteld. De provincie had dus kunnen weten dat er problemen zouden ontstaan, omdat uitvoeren van de offerte kan leiden tot een verlies van tientallen miljoenen euro's.

Volgens Connexxion zal het openbaar vervoer in Brabant ook na 10 december niet in gevaar komen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 11 oktober 2006

Reformatorisch Dagblad | 20 Pagina's

Provincie spant geding aan tegen vervoerders

Bekijk de hele uitgave van woensdag 11 oktober 2006

Reformatorisch Dagblad | 20 Pagina's

PDF Bekijken