Bekijk het origineel

Nieuw medicijn stuwt resultaat Genentech

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Nieuw medicijn stuwt resultaat Genentech

3 minuten leestijd

SAN FRANCISCO (ANP) - De introductie van een geneesmiddel voor de behandeling van slechtziendheid bij ouderen heeft de winst van het Amerikaanse biotechnologiebedrijf Genentech gestuwd. Het grootste deel van de winststijging in het derde kwartaal was te danken aan de verkoop van medicijnen voor de behandeling van kanker.

Winst Alcoa bijna verdubbeld

PITTSBURGH (ANP) - De Amerikaanse aluminiumproducent Alcoa heeft zijn nettowinst in het derde kwartaal bijna verdubbeld. Het bedrijf profiteerde vooral van de hogere aluminiumprijzen. Dat heeft Alcoa gisteren na sluiting van de beurs in New York bekendgemaakt. Alcoa verdiende in het afgelopen kwartaal netto 537 miljoen dollar.

CSM schrapt banen in Italië

DIEMEN (ANP) - Voedingsbedrijf CSM schrapt ongeveer 68 banen bij de Italiaanse bakkerijtak. De productie van bakkerijingrediënten heeft voortaan op één locatie plaats. Dat maakte CSM gisteren bekend. De verpakkingsactiviteiten in Italië worden stopgezet en de productie van meelmixen wordt verplaatst naar andere fabrieken van CSM in Europa.

C&A richt zich op financiële producten

DUSSELDORF (ANP) - C&A wil zich in Duitsland behalve op de verkoop van kleding, textiel en lingerie richten op verzekeringen en bankzaken. Dat voornemen werd gisteren in Düsseldorf uit de doeken gedaan. De keten is bezig een banklicentie te krijgen van de Duitse toezichthouder op de financiële markten. Sinds eind september biedt C&A goedkope autoverzekeringen aan zijn Duitse klanten aan.

Uitspraak Begaclaim komt vrijdag

DEN HAAG (ANP) - De Hoge Raad doet vrijdag uitspraak in de Begaclaimzaak waarin zakenman Joep van den Nieuwenhuyzen een schadevergoeding eist van de staat. De stichting Begaclaim, opgericht door de oud-topman van de Koninklijke Begemann Groep (RBG), eist compensatie omdat diens reputatie tijdens een voorkenniszaak begin jaren negentig zou zijn beschadigd.

Ryanair vliegt op Eindhoven-Madrid

EINDHOVEN - Prijsbreker Ryanair vliegt met ingang van 22 november dagelijks de route Eindhoven-Madrid. Een enkele reis is te boeken vanaf 0,99 euro. Via dit basistarief komt een retour, inclusief alle toeslagen, op de vanafprijs van 56 euro. Madrid wordt een nieuwe basis van Ryanair met veertien bestemmingen.

VROM-Inspectie controleert katalysator

DEN HAAG (ANP) - De automaterialenbranche verkoopt mogelijk katalysatoren die niet aan de wettelijke normen voldoen als vervanging van kapotte exemplaren. De VROM-Inspectie doet hier de komende weken onderzoek naar, zo maakte het ministerie van VROM gisteren bekend.

Aantal faillissementen in Nederland neemt af

AMSTERDAM (ANP) - Voor het eerst sinds 1999 loopt het aantal faillissementen in Nederland terug. In de eerste drie kwartalen van dit jaar gingen 6858 bedrijven op de fles. Dat is een daling van bijna 7 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar, bleek gisteren uit cijfers van onderzoeksbureau Graydon.

Forse winststijging Indiaas softwarebedrijf

BANGALORE (ANP) - Het Indiase softwarebedrijf Infosys heeft in het tweede kwartaal van zijn gebroken boekjaar zijn winst en omzet met tientallen procenten zien stijgen. Dat maakte het bedrijf, dat een notering aan de schermenbeurs Nasdaq in New York heeft, vandaag bekend.

"Frankrijk bevoordeelt eigen chauffeurs"

BRUSSEL (ANP) - Frankrijk lijkt nationale bedrijven die de rusttijdenwet overtreden, te bevoordelen. De boetes voor Franse chauffeurs die te lang aan één stuk hebben gereden, worden in driekwart van de gevallen geseponeerd, blijkt uit onderzoek van een hoogleraar vervoersrecht in Lyon. Buitenlandse chauffeurs moeten de boete meteen betalen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 11 oktober 2006

Reformatorisch Dagblad | 20 Pagina's

Nieuw medicijn stuwt resultaat Genentech

Bekijk de hele uitgave van woensdag 11 oktober 2006

Reformatorisch Dagblad | 20 Pagina's

PDF Bekijken