Bekijk het origineel

Rekenkamer: Info inzet leger onjuist

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Rekenkamer: Info inzet leger onjuist

1 minuut leestijd

DEN HAAG - De minister van Defensie weet niet goed of militaire eenheden voldoende getraind en in staat zijn om op uitzending te gaan.

Dat stelt de Algemene Rekenkamer in een vanmorgen gepresenteerd rapport.

De rapportages die de minister van Defensie maandelijks ontvangt over de inzetbaarheid van militairen zijn niet altijd juist, actueel en volledig, meldt de Rekenkamer. Personeelsleden die nog in opleiding zijn, worden bijvoorbeeld onterecht meegeteld als inzetbaar personeel.

Daarnaast is informatie over schietvaardigheid en lichamelijke conditie van het personeel niet te achterhalen.

Sommige eenheden geven een gereedmelding over het materieel alleen als het direct volledig inzetbaar is, terwijl andere eenheden al een gereedmelding geven als het materieel binnen veertien dagen beschikbaar komt. Ook bij het bepalen van de geoefendheid zijn er grote verschillen tussen eenheden, constateert de Rekenkamer.

Het is juist van groot belang dat de minister wél beschikt over volledige en betrouwbare informatie over de inzetbaarheid van eenheden, vindt de Rekenkamer. Op basis daarvan kan de eenheid immers worden ingezet tijdens een missie. Als de informatie niet deugt, kan de veiligheid van militairen en het slagen van de operatie in gevaar komen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 11 oktober 2006

Reformatorisch Dagblad | 20 Pagina's

Rekenkamer: Info inzet leger onjuist

Bekijk de hele uitgave van woensdag 11 oktober 2006

Reformatorisch Dagblad | 20 Pagina's

PDF Bekijken