Bekijk het origineel

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

"Er is nog verwachting voor jongeren"

SRB houdt jubileumbijeenkomst in Amersfoort

3 minuten leestijd

AMERSFOORT - "God is nog niet van ons geweken. Ik geloof dat er ook voor jullie verwachting is. Geen paniek. God heeft in de geschiedenis vaak op de donkerste momenten ingegrepen."

Dat zei ds. K. Visser, christelijk gereformeerd predikant te Barendrecht, zaterdagavond in de St.-Joriskerk te Amersfoort. Hij sprak tijdens de jubileumbijeenkomst ter gelegenheid van het vijftienjarig bestaan van de Stichting Reformatorische Bezinningsavonden (SRB). De avond trok ongeveer 800 jongeren uit het hele land.

Momenteel worden op zaterdagavonden voor jongeren SRB-bijeenkomsten gehouden in Amersfoort, Rotterdam en Goes. De bijeenkomsten in Kampen zijn gestopt. Tijdens de jubileumavond spraken drie leden van de raad van toezicht over het verleden, het heden en de toekomst.

Ds. D. J. Budding, hervormd predikant te Waarder, ging in op het ontstaan van de SRB. In Elspeet werden op zaterdagavond kleinschalige jongerenbijeenkomsten georganiseerd, waar steeds meer jongeren op af kwamen. Toen het initiatief oversloeg naar andere plaatsen was de SRB geboren.

Ds. Budding heeft goede herinneringen aan de avonden. "Menig keer lag er diep beslag. Als het ging om de wezenlijke zaken, de bekering tot God, was het het drukst. Er kwamen in de pauze wel eens jongeren naar me toe die spraken over de hoop die in hen was en over de zegen van de Heere die ze hadden ervaren. Het Woord is gezaaid. Het is in de hemel bekend of er op zaterdagavond jongeren opnieuw geboren zijn."

Ds. M. Karens, predikant van de gereformeerde gemeente te Werkendam, wees erop dat het heden een donkere tijd is, maar dat er heden ook nog de mogelijkheid is om de SRB-avonden te bezoeken.

De predikant verwees naar een derde heden, namelijk het heden van Gods genade. "Jozua zegt: "Kiest u heden wie gij dienen zult." Deze oproep tot bekering mag u al vijftien jaar beluisteren. Het gaat om een hartelijke keus voor de Heere en tegen de zonde. Het is een zegen als je mensen in je omgeving kent die je aansporen om de Heere te dienen. Wij hebben tegen God gekozen in het paradijs, maar de keus voor God wil de Heilige Geest ook heden werken in het hart van jongeren. De Heilige Geest werkt onwederstandelijk. Dat gebeurt nog, omdat Jezus Christus gisteren en heden Dezelfde is en tot in eeuwigheid."

Ds. Visser vond het "uniek" dat de SRB boven de kerkmuren uitgaat. Hij wilde daar zuinig op zijn, omdat er zo veel verdeeldheid is, die verwoestend werkt. De predikant zei dat de SRB het voor de toekomst niet moet verwachten van degelijkheid en godsdienstigheid. "Als het niet meer is dan dat, hebben we niet door dat we een brug slaan naar ketterijen en wereldgelijkvormigheid. We moeten het oog omhoog heffen en het van de Heere verwachten. Dan snijdt God jouw verwachting af en geeft Hij hoop op grond van Zijn Woord. Als de Heere met Zijn Geest komt, wekt hij verwachting."

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van maandag 4 december 2006

Reformatorisch Dagblad | 18 Pagina's

Bekijk de hele uitgave van maandag 4 december 2006

Reformatorisch Dagblad | 18 Pagina's

PDF Bekijken