Bekijk het origineel

Toeters en bellen voor zwervers

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Toeters en bellen voor zwervers

1 minuut leestijd

ROTTERDAM (ANP) - Een groepje Rotterdammers deelt vanaf vandaag muziekinstrumenten uit aan bedelende dak- en thuislozen. Ze doen dit uit onvrede met de antibedelcampagne die gemeente en politie vorige week zijn begonnen.

De initiatiefnemers hopen dat de bedelaars als straatmuzikant hun gang kunnen gaan en toch wat geld kunnen ophalen.

"Die hele campagne is toch te kinderachtig voor woorden. Het gaat om een handjevol mensen. Heeft de politie niets beters te doen?" vraagt Sander de Kramer, hoofdredacteur van het Straatmagazine, zich af. Hij en enkele andere Rotterdammers kwamen aan de borreltafel op het idee iets te ondernemen tegen de publiekscampagne die ertoe oproept niets te geven aan bedelaars.

De Kramer bestempelt de bewering van gemeente en politie dat bedelaars 90 tot 150 euro per dag ophalen terwijl ze een uitkering hebben, als onzin. "We gaan tegengas geven. In folders melden we dat het om hooguit een tientje gaat", aldus De Kramer.

Burgemeester Opstelten zei vorige week in de gemeenteraad dat de campagne bedoeld is om de overlast van bedelaars tegen te gaan. De Kramer denkt dat de overlast alleen maar erger wordt nu de dak- en thuislozen muziek gaan maken. Het gaat om plastic saxofoontjes, trompetjes en sambaballen.

De zwervers is ook gevraagd er een liedje bij te zingen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 19 december 2006

Reformatorisch Dagblad | 18 Pagina's

Toeters en bellen voor zwervers

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 19 december 2006

Reformatorisch Dagblad | 18 Pagina's

PDF Bekijken