Bekijk het origineel

Veel tips over dode baby Den Bosch

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Veel tips over dode baby Den Bosch

2 minuten leestijd

DEN BOSCH - Uitzendingen van regionale en landelijke opsporingsprogramma's over de vondst van een babylichaam in Den Bosch hebben de afgelopen dagen 26 tips opgeleverd, zo meldde de politie gisteren. Er kwamen ook meer dan dertig tips binnen over het in 1990 vermoorde meisje van Teteringen.

Twee tips over de baby uit Den Bosch kwamen binnen via Meld Misdaad Anoniem. Rechercheurs trekken alle informatie de komende dagen na. Over de bruikbaarheid viel gisteren nog niets te zeggen.

De dode baby werd donderdagochtend 'verpakt' gevonden bij het Engelermeer ten noorden van Den Bosch. De politie denkt dat het voldragen kind hooguit enkele dagen heeft geleefd, omdat de navelstreng nog aan het lichaampje zat.

Uit de uitzending bleek dat de politie onder meer op zoek is naar een blanke, blonde vrouw tussen 30 en 40 jaar, die de avond voor de vondst in de buurt is gezien met een witte tas en een vuilniszak. Het is niet duidelijk of het gaat om de moeder of een getuige.

Het Nederlands Forensisch Instituut heeft sectie verricht op het lichaam. Of de doodsoorzaak is vastgesteld en wat die is, wil de politie nog niet kwijt.

De woordvoerder legde uit dat er nog wat aanvullende vragen zijn gesteld. Over de aard daarvan doet hij ook geen mededelingen. Ook over het geslacht van het dode kind heeft de politie tot op heden niets gezegd.

Het lichaam zal een dezer dagen worden vrijgegeven, verwacht de politie. De gemeente geeft het kind daarna een naam en draagt zorg voor de begrafenis.

De politie heeft ook meer dan dertig tips gekregen over het zogenoemde meisje van Teteringen na de uitzending van Opsporing Verzocht van dinsdag en de herhaling daarvan gisteren.

Het coldcaseteam van de politie en het openbaar ministerie Breda doen opnieuw onderzoek naar de herkomst en identiteit van het meisje dat op eerste kerstdag van 1990 dood werd gevonden in de bossen van Teteringen. Ze was ten tijde van haar overlijden tussen de vijftien en zeventien jaar, zo is onlangs gebleken uit onderzoek van het Nederlands Forensisch Instituut (NFI). Eerder ging de recherche uit van een leeftijd tussen de 15 en 25 jaar.

Het lichaam van het onbekende meisje werd eind vorig jaar opgegraven voor onderzoek met de allernieuwste technieken. Ze is daarna herbegraven op de begraafplaats aan de Groenstraat in Teteringen.

Babylichaam

- Politie krijgt 26 tips binnen na tv-uitzendingen over babylichaam.

- Pasgeboren kind donderdag in Den Bosch gevonden.

- Ook ruim dertig tips over het vermoorde meisje van Teteringen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 11 januari 2007

Reformatorisch Dagblad | 22 Pagina's

Veel tips over dode baby Den Bosch

Bekijk de hele uitgave van donderdag 11 januari 2007

Reformatorisch Dagblad | 22 Pagina's

PDF Bekijken