Condérijst
Lekker ouderwets: een toetje van zoete rijst met perziken. Makkelijk en veel voordeliger en lekkerder dan kant-en-klaartoetjes. Het proberen waard!
Ingrediënten (voor 4-6 personen): 0,5 l melk, een kwart vanillestokje, 60 g dessertrijst, 50 g suiker, 2 dl room, blik perziken van 0,5 l.
Bereiding: Snijd het vanillestokje open, schraap het merg eruit en doe dat in de melk. Voeg daaraan de lege vanillestokjes en de rijst toe. Breng alles aan de kook.
Voeg als de rijst gaar is de suiker toe. Haal de pan van het vuur, verwijder de lege stokjes en laat de rest afkoelen. Klop de slagroom op in een kom en meng hem door de afgekoelde rijst. Laat het blik perziken uitlekken en vang het vocht op. Snijd de helft van de perziken in kleine blokjes roer ze door de rijst. Vermeng het vocht met de andere helft van de perziken en verwarm dit. Pureer het daarna met de staafmixer. Verdeel de rijst over 4-6 schaaltjes en giet de saus erover. Laat de rijst in de koelkast opstijven.
Tip: Spoel de lege gebruikte vanillestokjes af en droog ze af. Vul een leeg jampotje met suiker en steek de stokjes erin. Na een paar dagen heeft u een heerlijke vanillesuiker.
Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt
voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen,
vragen, informatie: contact.
Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing.
Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this
database. Terms of use.
Bekijk de hele uitgave van zaterdag 10 februari 2007
Reformatorisch Dagblad | 44 Pagina's

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 10 februari 2007
Reformatorisch Dagblad | 44 Pagina's