Bekijk het origineel

Amazon verrast met goede resultaten

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Amazon verrast met goede resultaten

3 minuten leestijd

LOS ANGELES (ANP) - Internethandelaar Amazon.com heeft gisteren na sluiting van Wall Street de markt verrast met resultaten over het tweede kwartaal, die zowel wat de winst als de omzet betreft beter waren dan de verwachtingen. De onderneming stelde bovendien de omzetverwachting voor het hele jaar naar boven bij. Ten opzichte van dezelfde periode van vorig jaar steeg de nettowinst met 250 procent naar 78 miljoen dollar (ruim 56 miljoen euro ). De omzet steeg met 35 procent naar 2,89 miljard dollar.

PSA Peugeot Citroën noteert winststijging

PARIJS (ANP) - PSA Peugeot Citroën, de op een na grootste autobouwer van Europa, heeft in het eerste halfjaar een nettowinst behaald van 492 miljoen euro, tegen 306 miljoen euro een jaar eerder. Dat is een stijging van meer dan 60 procent. Het Franse concern kon onder meer profiteren van een verbeterde Europese verkoop en kostenbesparingen, blijkt uit vandaag gepubliceerde cijfers.

Nintendo profiteert van spelcomputer Wii

TOKIO (ANP) - De Japanse spelcomputerproducent Nintendo heeft in het eerste kwartaal van zijn gebroken boekjaar vijf keer zoveel winst geboekt dan in dezelfde periode vorig jaar. Dit maakte het bedrijf vandaag bekend. Het bedrijf profiteerde van de populariteit van de nieuwe spelcomputer Wii. Ook de draagbare spelcomputer DS deed het goed.

Hitt boekt verlies in eerste halfjaar

APELDOORN (ANP) - De producent van verkeersbegeleidings- en navigatiesystemen Hitt heeft het afgelopen halfjaar een nettoverlies geboekt van 0,2 miljoen euro. Dit maakte het bedrijf vandaag bekend. In dezelfde periode vorig jaar boekte de onderneming nog een winst van 0,5 miljoen euro. De omzet kwam uit op 16,1 miljoen euro, een stijging van bijna 30 procent ten opzichte van 2006.

DAF-eigenaar ziet winst een vijfde dalen

BELLEVUE (ANP) - De Amerikaanse vrachtwagenfabrikant Paccar, eigenaar van onder meer DAF Trucks, heeft de nettowinst in het tweede kwartaal met bijna een vijfde zien afnemen door tegenvallende verkopen in de Verenigde Staten. Het concern verkocht daar minder vrachtwagens wegens aangescherpte milieuregels.

Postbank verlaagt hypotheekrente

AMSTERDAM (ANP) - De Postbank heeft vandaag de rente voor hypotheken met een looptijd van 10 tot en met 20 jaar met 0,1 procent verlaagd. Dat maakte de bank gisteren bekend. De afgelopen maanden stelden hypotheekverstrekkers hun rentetarieven steeds naar boven bij.

Luier en tissue leggen geen windeieren

DALLAS (ANP) - Kimberly-Clark, fabrikant van Huggiesluiers, Pagetoiletpapier en Kleenextissues, heeft in het tweede kwartaal een nettowinst behaald van 461,8 miljoen dollar (bijna 335 miljoen euro). Dat is 22 procent meer dan in dezelfde periode een jaar eerder. Kimberly-Clark liet gisteren weten te hebben geprofiteerd van een eerder ingevoerde reorganisatie.

Winst PepsiCo tijgt 13 procent

PURCHASE (ANP) - De Amerikaanse frisdrank- en snackproducent PepsiCo heeft in het tweede kwartaal een winst behaald van 1,56 miljard dollar netto (1,13 miljard euro), een stijging van 13 procent vergeleken met het jaar daarvoor. De onderneming kon vooral profiteren van een sterke verkoop in het buitenland. Dat maakte de aartsrivaal van Coca-Cola gisteren bekend.

Bedrijfsonderdelen bij Fiat presteren goed

TURIJN (ANP) - Fiat Group, het grootste industriële concern van Italië, heeft in het tweede kwartaal een nettowinst geboekt van 593 miljoen euro, tegen 280 miljoen euro een jaar eerder. De omzet steeg met 12 procent tot 15,2 miljard dollar. Dat maakte het concern uit Turijn gisteren bekend. Volgens Fiat presteerden alle bedrijfsonderdelen goed. De omzet van Fiat Auto, het belangrijkste onderdeel, steeg met 13 procent tot 6,78 miljard e uro.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 25 juli 2007

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

Amazon verrast met goede resultaten

Bekijk de hele uitgave van woensdag 25 juli 2007

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

PDF Bekijken