Bekijk het origineel

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

"De opname kan vandaag nog plaatsvinden"

Zoeklichttoogdag trekt 1700 bezoekers

4 minuten leestijd

BARNEVELD - "Er is nog een toekomstige eindfase aan de strijd in Irak. De totale vernietiging van Zuid-Irak, zodat dit gebied niet meer bewoond kan worden", zei dr. Roger Liebi zaterdag op de jaarlijkse toogdag van Het Zoeklicht. "Nu begrijpt u waarom het niet mogelijk is de democratie naar Irak te brengen."

Bovenstaande stelling lichtte de Zwitser toe aan de hand van Jeremia 50:10-13. Het was een van zijn 120 argumenten waarmee hij wilde aantonen dat het nu de eindtijd is. Van deze 120 argumenten bracht hij er op de toogdag 35 naar voren. Het thema van de dag was dan ook: "Leven we écht in de eindtijd?! Onweerlegbare argumenten: Jezus komt spoedig terug".Op de toogdag in de Veluwehal in Barneveld waren ongeveer 1700 bezoekers afgekomen. Een tweetal sprekers, het christelijk regionaal koor Voices onder leiding van Jan Quintus Zwart en sopraan Judith Sportel verzorgden de invulling van de dag.

Ds. Schouten sprak tijdens de morgenbijeenkomst. "Leven we echt in de eindtijd?" vroeg hij. "Die vraag komt wel eens op me af en die houdt ons ook vandaag bezig. En we gaan ons best doen om onweerlegbare argumenten daarvoor aan te dragen. Het is belangrijk dat hierover gesproken wordt, want wanneer we dit beseffen, gaan we ons leven inrichten en afstemmen op die geweldige gebeurtenis die voor de deur staat."

Bijbelse profetie heeft niets te maken met voorspellingen, betoogde de predikant. "Profetieën horen thuis in de sfeer van de Bijbel. Dat is Gods Woord, dat kun je toetsen en het is betrouwbaar. Wij willen dat profetisch Woord verkondigen. Mensen kijken ons soms meewarig aan. Geloof je dat nou echt? Ja, dat geloof ik."

De schepping zucht, gaf de directeur van Het Zoeklicht aan. "Er is een milieucrisis. Al Gore zag zijn feestje. Hij is geen president geworden, maar is nu een goeroe, een moderne messias. Hij heeft een mooi filmpje met een ongemakkelijke waarheid gemaakt."

Maar dit alles kan de wereld niet redden, benadrukte ds. Schouten. "Het feestje van Al Gore leerde mij dat deze wereld in een hele korte tijd verbonden kan worden en pal gaat staan achter één man. Dat is een teken van de eindtijd. De antichrist zal komen. Ik zeg niet dat Al Gore dat is, maar het kan zomaar gebeuren. Alle camera's worden op één man gericht."

"Bent u, ben jij er klaar voor om Hem te ontmoeten?" vroeg de predikant. "Misschien duurt het één of tien of honderd jaar. Dat weet ik niet en dat heeft Het Zoeklicht ook nooit gezegd. Maar bent u er klaar voor? Als u niet zeker weet dat u klaar bent, neem dan een beslissing."

Tijdens de morgen- en middagbijeenkomst noemde de Zwitserse dr. Liebi, in het Nederlands, 35 argumenten op basis waarvan hij concludeerde dat het nu de eindtijd is.

"De eindtijd is begonnen in het jaar 1882. Toen begon de immigratie van de Joden naar het land der belofte", gaf hij aan.

Steeds met verwijzingen naar Bijbelgedeeltes legde dr. Liebi uit hoe gebeurtenissen te verklaren zijn door Bijbelse profetieën. Van de terugkeer van de Joden tot de aankoop van grote stukken land in Israël. Van de stichting van de staat Israël tot de Arabische Liga.

En van de verovering van Irak tot wat er nog zal gaan gebeuren in dat land. "We leven dus in de eindtijd. Jezus Christus komt spoedig terug. Bent u bereid?" vroeg dr. Liebi aan de aanwezigen. "We hebben gezien dat Jezus spoedig zal terugkomen op de Olijfberg. Maar daarvoor zal de opname nog plaatsvinden. Er is geen één profetie die nog moet plaatshebben voor de opname. Het kan dus vandaag nog plaatsvinden."

Ds. Niemeijer, die de algehele leiding van de dag verzorgde, vertelde dat mensen hem jaren geleden wel eens gevraagd hadden: "Wanneer komt Jezus terug? Kunt u ons niet een kleine indicatie geven?" Toen zei ik: "Jezus is al te laat. Ik had hem al lang verwacht. Maar net als in de gelijkenis blijft de Bruidegom uit. Misschien omdat u, uw kinderen of kleinkinderen er nog niet klaar voor zijn."

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van maandag 10 september 2007

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

Bekijk de hele uitgave van maandag 10 september 2007

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

PDF Bekijken