Bekijk het origineel

Kasteel Rhoon

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Kasteel Rhoon

1 minuut leestijd

Plaats: Rhoon

Aantal hectare: 13

Eigenaar: Zuid-Hollands Landschap/Stichting Kasteel van Rhoon

Historie: In 1199 kreeg de Zeeuwse landjonker Biggo van Duiveland van de graaf van Holland het recht om bij Rhoon een stuk grond te bedijken en daar een ambachtsheerlijkheid te stichten. In 1433 kwam er een kasteel op te staan. Tijdens de Hoekse en Kabeljauwse twisten werd het kasteel door brand verwoest. In 1598 kreeg het gebouw de huidige vorm.

In 1970 nam Stichting Kasteel van Rhoon het pand over om het te restaureren. De omliggende gronden gingen over naar het Zuid-Hollands Landschap. In het kasteelbos staan veel monumentale bomen, zoals linden, esdoorns, essen en een enkele paardenkastanje, haagbeuk en veldesdoorn. Door het bos loopt een slingerbeek die de kasteelgracht verbindt met de oostelijk gelegen hoofdwatergang. Te bezoeken: Het landgoed is vrij toegankelijk.

stichting-kasteelvanrhoon.nl.refdag.nl/landgoederenzhvoor meer foto's.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 26 april 2008

Reformatorisch Dagblad | 39 Pagina's

Kasteel Rhoon

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 26 april 2008

Reformatorisch Dagblad | 39 Pagina's

PDF Bekijken