Bekijk het origineel

Vertrouwen zakt verder weg

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Vertrouwen zakt verder weg

1 minuut leestijd

VOORBURG (ANP) - Het consumentenvertrouwen in Nederland is in november verder weggezakt.

Dat blijkt uit cijfers die het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) vandaag bekend heeft gemaakt. Ook producenten zijn somberder dan een maand eerder.

De index van het consumentenvertrouwen kwam in november uit op min 29, tegen min 27 een maand eerder. Ondanks de daling nam de koopbereidheid slechts een fractie af, aldus het CBS. Het aantal consumenten dat in het komende jaar een stijging van de werkloosheid verwacht, is evenwel voor de tweede maand op rij fors gestegen.

Consumenten somberen vooral over het economische klimaat. Over de eigen financiële situatie oordelen zij ook een stuk negatiever. Wel vinden consumenten het volgens het CBS een iets gunstiger tijdstip om grote aankopen te doen, zoals bijvoorbeeld een auto, meubelen of een wasmachine.

Het consumentenvertrouwen vertoont al een dalende lijn sinds de zomer van 2007. Alleen in augustus van dit jaar was er sprake van herstel, na een dieptepunt van min 31 in juli, maar het pessimisme over de economie neemt weer toe sinds de escalatie van de kredietcrisis in september.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 25 november 2008

Reformatorisch Dagblad | 18 Pagina's

Vertrouwen zakt verder weg

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 25 november 2008

Reformatorisch Dagblad | 18 Pagina's

PDF Bekijken