Digibron cookies

Voor optimale prestaties van de website gebruiken wij cookies. Overeenstemmig met de EU GDPR kunt u kiezen welke cookies u wilt toestaan.

Noodzakelijke en wettelijk toegestane cookies

Noodzakelijke en wettelijk toegestane cookies zijn verplicht om de basisfunctionaliteit van Digibron te kunnen gebruiken.

Optionele cookies

Onderstaande cookies zijn optioneel, maar verbeteren uw ervaring van Digibron.

Bekijk het origineel

Weekrecept

Bekijk het origineel

+ Meer informatie

Weekrecept

1 minuut leestijd Arcering uitzetten

Een bijzondere maar erg lekkere combinatie vormt deze ’stamppot’ van witte bonen met andijvie.

Eet er geen aardappelen bij. Wel smaakvol zijn een rookworst of gebraden schouderkarbonaadjes. Uitgebakken reepjes ontbijtspek passen er ook prima bij.

Ingrediënten (voor 4 personen): een grote en een kleine pot witte bonen, 700 g gewassen en in dunne reepjes gesneden andijvie, 3 tenen knofl ook, 0,5 tl sambal, 1 sjalotje, olijfolie, zout en peper.

Bereiding: Snijd de gewassen andijvie fi jn en laat goed uitlekken. Spoel de witte bonen af met koud stromend water en laat ook deze goed uitlekken. Snijd het sjalotje fi jn en snipper de knofl ook. Neem een wok, verhit 2 el olijfolie en fruit daarin zachtjes de sjalot en de knofl ook. Doe het halve theelepeltje sambal erbij en roer goed door. Voeg de andijviereepjes toe en roerbak het geheel op hoog vuur. Goed omscheppen. Doe de bonen erbij en laat even stoven tot alles warm is. Proef en voeg naar smaak zout en peper toe. Schep alles goed door elkaar en zet de wok op tafel.

Dit artikel werd u aangeboden door: Reformatorisch Dagblad

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 27 december 2008

Reformatorisch Dagblad | 32 Pagina's

Weekrecept

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 27 december 2008

Reformatorisch Dagblad | 32 Pagina's