Bekijk het origineel

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

"Zonde binnen kerk bedreiging"

1 minuut leestijd

LISSABON (ANP) - De grootste bedreiging voor de kerk komt van zonde binnen de kerk zelf. Dat heeft paus Benedictus XVI gisteren tijdens een bezoek aan Portugal gezegd.

Hij sprak daarmee opmerkelijk open en duidelijk over de recente schandalen en het seksueel misbruik van kinderen in rooms-katholieke instellingen.

"We zien vandaag op een werkelijk schrikbarende wijze dat de grootste vervolging van de kerk niet van vijanden van buitenaf komt, maar dat die ontstaat door zonde binnen de kerk", aldus de paus.

Voor de kerk is er volgens hem "een bittere noodzaak dit te erkennen, boete te doen voor de zonden en loutering te aanvaarden." De afgelopen weken hebben verschillende gezagsdragers van het Vaticaan gesteld dat de media een campagne voeren tegen de Rooms-Katholieke Kerk.

De kerkvorst kwam gisteren in Portugal aan voor een vierdaags bezoek aan het Zuid-Europese land. Hij werd verwelkomd door president Anibal Cavaco Silva en diens vrouw. De paus gaat onder meer naar de Portugese bedevaartplaats Fatima, waar Maria in 1917 zes keer zou zijn verschenen aan drie herderskinderen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 12 mei 2010

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

Bekijk de hele uitgave van woensdag 12 mei 2010

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

PDF Bekijken