Bekijk het origineel

Twaalf doden in weekendverkeer

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Twaalf doden in weekendverkeer

3 minuten leestijd

APELDOORN - Zeker twaalf mensen zijn dit weekeinde omgekomen door verkeersongevallen. Onder hen is een 17-jarig meisje uit Oldebroek.

Het zwaarste ongeval deed zich voor in Den Haag. Daar kwam zaterdagavond een 33-jarige Pool om toen hij met zijn auto tegen een boom reed. Twee inzittenden, een 19-jarige vrouw en een 22-jarige man uit Polen, raakten zwaargewond.

In dezelfde stad overleed in de nacht van zaterdag op zondag een 44-jarige man nadat hij was aangereden door een voertuig van RandstadRail. Hij en een 35-jarige man zagen het voertuig over het hoofd. De laatste kon nog net wegspringen.

Gisterochtend vroeg overleed een 52-jarige man uit Terheijden toen hij op de snelweg A59 door een auto werd aangereden. Het is onduidelijk waarom de man de snelweg opliep.

In Heerlen kwam gistermiddag een 90-jarige voetganger om het leven toen hij werd geschept door een auto. Het slachtoffer liep op het trottoir toen een wagen met hoge snelheid de straat inreed en over de man heen reed.

In het Noord-Brabantse dorp Hintham is gisteravond een 50-jarige man overleden nadat hij met het stuur van zijn fiets in dat van een 17-jarige haakte.

In Sint Maartensdijk (Zeeland) overleed gisteren een 67-jarige fietsster nadat ze frontaal door een automobilist was aangereden. De chauffeur van de wagen had te veel gedronken.

Bij Pesse (Drenthe) is gisteravond op de A28 een motorrijder verongelukt. Bij dat ongeval waren geen andere voertuigen betrokken.

Een 26-jarige vrouw uit het Noord-Limburgse dorp Bergen verongelukte zaterdagavond op de Rijksweg bij haar woonplaats. Ze botste met haar auto tegen een boom.

Op dezelfde avond overleed een 17-jarig meisje uit Oldebroek als gevolg van ongeluk. Het meisje reed over de Bovenheigraaf in het Gelderse dorpje 't Loo toen een 41-jarige automobilist haar van achteren aanreed.

In het Gelderse plaatsje Heelweg overleed zaterdag de 72-jarige bijrijder van een personenauto nadat hij op een kruising in botsing kwam met een bestelbusje. De bestuurders van de auto en het bestelbusje raakten gewond.

Een 57-jarige inwoner van het Noord-Hollandse dorp Buitenkaag overleed in de nacht van vrijdag op zaterdag nadat hij met zijn auto in het water van de Ringvaart belandde.

Een 46-jarige automobilist uit de stad Groningen is vrijdagavond overleden nadat hij de macht over het stuur had verloren op de N362 tussen Midwolda en Nieuwolda (Groningen). De man botste tegen een boom.

Op de N69 bij Waalre is zaterdag een ongeluk met vier personenauto's gebeurd, waarbij zes inzittenden gewond zijn geraakt. Ze zijn niet ernstig gewond.

In Apeldoorn zijn gistermiddag vier personen gewond geraakt na een frontale botsing. Een van de auto's reed vermoedelijk op de verkeerde weghelft.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van maandag 13 september 2010

Reformatorisch Dagblad | 10 Pagina's

Twaalf doden in weekendverkeer

Bekijk de hele uitgave van maandag 13 september 2010

Reformatorisch Dagblad | 10 Pagina's

PDF Bekijken