Bekijk het origineel

Campagne tegen overlast op dijk

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Campagne tegen overlast op dijk

1 minuut leestijd

BUREN - "Gedraag je of blijf weg." Dat is de gisteren gepresenteerde boodschap van de gemeenten in de regio Rivierenland aan weggebruikers op dijkwegen die zich niet aanpassen aan de specifieke omstandigheden.

Volgens de gemeenten zijn alle weggebruikers, dus ook motorrijders, nog steeds welkom op de dijkwegen, maar wordt van hen wel normaal rijgedrag gevraagd. "Dat betekent aangepast aan de overige weggebruikers, de smalle weg, de vele bochten en aan de bewoners die vaak vlak bij de dijk wonen", zei een woordvoerder gisteren.

De afgelopen weken werden er op diverse plaatsen in de regio zogenaamde mottoborden geplaatst. Die wijzen met name motorrijders erop dat te veel lawaai, te hoge snelheden en het rijden in grote groepen ongewenst is op de dijken.

De actie van de gemeenten wordt ondersteund door de Koninklijke Nederlandse Motorrijders Vereniging (KNMV). Deze roept haar 50.000 leden ertoe op hun rijgedrag aan te passen. Om overlast tegen te gaan, komt ook de politie in actie. De komende maanden wordt het toezicht op de dijkwegen vooral in de weekenden geïntensiveerd.

De gemeenten in Rivierenland hebben in totaal 200 kilometer dijkweg binnen hun grenzen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 14 april 2011

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

Campagne tegen overlast op dijk

Bekijk de hele uitgave van donderdag 14 april 2011

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

PDF Bekijken