Bekijk het origineel

Iraanse duikboten in Rode Zee

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Iraanse duikboten in Rode Zee

1 minuut leestijd

TEHERAN (AP) - De Iraanse marine heeft voor het eerst onderzeeboten de Rode Zee in gestuurd, heeft het Iraanse persbureau Fars gisteren gemeld.

De islamitische republiek onderstreept hiermee de ambitie om zich te ontwikkelen tot regionale supermacht. Met de versterking van zijn lucht- en zeemacht wil Iran ook eventuele aanvallers afschrikken.

Volgens Fars, dat dicht bij de Iraanse militaire leiding staat, worden de duikboten gebruikt om in internationale wateren gegevens te verzamelen en oorlogsschepen van andere landen te identificeren. Volgens een anonieme regeringsfunctionaris vergezelden de onderzeeërs onlangs enkele Iraanse oorlogsbodems op een antipiraterijmissie in de Golf van Aden, alvorens zich eerder deze maand in de Rode Zee te begeven.

De Iraanse marine kreeg vorig jaar de beschikking over vier nieuwe, door Iran zelf gebouwde onderzeeboten. Iran bezat al drie grotere onderzeeërs van Russische makelij. Fars gaf geen bijzonderheden over de capaciteiten van de nieuwe onderzeeboten, maar ze zouden in staat zijn raketten en torpedo's te lanceren en in ondiep water te varen, bijvoorbeeld de Perzische Golf.

Eerder dit jaar voeren twee Iraanse marineschepen via het Suezkanaal naar Syrië, tot ongenoegen van Israël, dat zich door Iran bedreigd voelt.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 8 juni 2011

Reformatorisch Dagblad | 12 Pagina's

Iraanse duikboten in Rode Zee

Bekijk de hele uitgave van woensdag 8 juni 2011

Reformatorisch Dagblad | 12 Pagina's

PDF Bekijken