Bekijk het origineel

Werkstraffen voor Zeeuwse relschoppers jaarwisseling

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Werkstraffen voor Zeeuwse relschoppers jaarwisseling

2 minuten leestijd

MIDDELBURG - De snelrechter in Middelburg heeft gisteren celstraffen en huisarrest opgelegd aan Zeeuwen die zich tijdens de jaarwisseling hebben misdragen.

De verdachte van zware mishandeling van een portier in Goes tijdens oud en nieuw hoorde gisteren negen maanden gevangenisstraf eisen, waarvan drie voorwaardelijk. Ook werd er een schadevergoeding van 1000 euro geƫist.

De snelrechter veroordeelde de man voor de poging tot het toebrengen van zwaar lichamelijk letsel en legde hem een werkstraf van 160 uur op, een voorwaardelijke celstraf van drie maanden en een schadevergoeding van 600 euro.

Ook heeft de Zeeuw tijdens de nieuwjaarsnacht 2012-2013 huisarrest. Op nieuwjaarsochtend volgend jaar moet hij zich om 10 uur in nuchtere toestand melden bij de reclassering.

Drie meerderjarige Zeeuwen die verdacht werden van het gooien van molotovcocktails in Vlissingen, hoorden een maand cel eisen en 140 uur werkstraf. De jongeren gooiden de bommen -samen met een minderjarige- onder andere tegen de muur van een school en in een brandgang.

De verdachten zaten vanaf nieuwjaarsnacht vast en hoefden niet terug de cel in. Naast de voorwaardelijke celstraf van 25 dagen kregen zij huisarrest en een werkstraf op de volgende nieuwjaarsdag.

De rechter legde de mannen werkstraffen van 170 uur op, met aftrek van de dagen die ze al in voorarrest zaten en met een voorwaardelijk deel van 30 uur. De minderjarige verdachte kreeg een leer- en werkstraf en moet de volgende jaarwisseling thuis vieren.

Zie ook pag. 15: "Uit den boze".Veroordeeld

- OM eist taakstraf voor Zeeuwse verdachten van afgelopen jaarwisseling.

- Snelrechter veroordeelt vier volwassen mannen en een minderjarige.

- Huisarrest voor betrokken tijdens jaarwisseling 2012-2013.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 7 januari 2012

Reformatorisch Dagblad | 30 Pagina's

Werkstraffen voor Zeeuwse relschoppers jaarwisseling

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 7 januari 2012

Reformatorisch Dagblad | 30 Pagina's

PDF Bekijken