Bekijk het origineel

Geweld tegen hulpverleners

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Geweld tegen hulpverleners

2 minuten leestijd

UTRECHT – Meerdere agenten, een ambulancebroeder en een jeugdwerker zijn afgelopen weekend slachtoffer geworden van gewelddadigheden. De incidenten vonden door het hele land plaats.

In Utrecht hield de politie gisteren een 21-jarige Groningse aan die eerst een portier van een café en vervolgens twee agenten had mishandeld. De dronken vrouw wilde het café in, maar de portier weigerde haar omdat ze ernstig onder invloed was.

Een politieman is vrijdagavond geschopt in een woning in het Gelderse Varsseveld. De agent had juist bemiddeld in een conflict waarbij de 32-jarige verdachte was betrokken. De man werd agressief, bedreigde de agent en schopte hem in het gezicht.

De politie heeft in Meppel twee mannen uit Nieuwlande en Staphorst aangehouden nadat zij ruzie schopten en geweld gebruikten tegen agenten. De politie meldde dat agenten gisterochtend vroeg wilden ingrijpen in een opstootje tussen twee groepjes jongeren. Toen de politie ingreep werden de agenten doelwit van geweld.

In Venlo is een agent zaterdag gebeten door een 31-jarige Venlonaar. De man werd aangehouden nadat hij op straat twee voorbijgangers had aangevallen. Bij zijn aanhouding beet hij in de arm van de agent.

Een ambulancebroeder kreeg zaterdagnacht in Den Bosch een kopstoot van een dronkenlap. De man lag stomdronken op de grond en ambulancemedewerkers wilden hem helpen. Toen de man bijkwam vroeg hij de broeder of hij van de politie was. Deze ontkende, maar kreeg alsnog een stoot tegen mond en kaak.

Een 16-jarige jongen is vrijdagavond in het Brabantse Volkel aangehouden nadat hij een medewerker van Jeugdzorg met een mes had bedreigd. Dat was eerder die dag in het ouderlijk huis in Uden gebeurd. Volgens de politie was de jongen toen door het lint gegaan.

De man van Jeugdzorg had een afspraak met de jongen in zijn huis, maar toen hij arriveerde werd de jongen boos. De hulpverleners probeerde hem te kalmeren, waarop de jongen een mes pakte en de man bedreigde met de dood.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van maandag 25 juni 2012

Reformatorisch Dagblad | 12 Pagina's

Geweld tegen hulpverleners

Bekijk de hele uitgave van maandag 25 juni 2012

Reformatorisch Dagblad | 12 Pagina's

PDF Bekijken