Bekijk het origineel

Bosbranden teisteren Tenerife en Italië

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Bosbranden teisteren Tenerife en Italië

2 minuten leestijd

SANTA CRUZ/OLBIA (ANP/EFE) – Op het Spaanse eiland Tenerife en op diverse plekken in Italië woeden bosbranden.

Op het zuidelijk deel van Tenerife is vlak bij een natuurpark ongeveer 1800 hectare afgebrand. Enkele woningen moesten uit voorzorg worden ontruimd. Het vuur woedt bij Adeje, een belangrijke toeristische bestemming op de Canarische eilanden.

De bosbrand op Tenerife wordt aangewakkerd door de wind. De vlammen komen tot de rand van het nationale park Teide, een van de belangrijkste natuurgebieden van Spanje. De Canarische autoriteiten hebben zeventig brandweerlieden en zeven blushelikopters ingezet. Op een ander Canarisch eiland, La Palma, moesten ongeveer honderd mensen worden geëvacueerd.

Ook op het Italiaanse eiland Sardinië woeden al enkele dagen bosbranden, aangewakkerd door hitte, droogte en de harde wind. Politie, brandweermannen en het stadsbestuur van de zwaargetroffen stad San Teodoro schatten dat honderden hectares bos zijn verbrand. De brandweer denkt echter het vuur te kunnen bestrijden nu de wind is gaan liggen.

Afgelopen weekeinde moesten op Sardinië zo’n 800 mensen hun huis uit om aan de vlammen te ontsnappen. Bij het bestrijden van de brand raakten zondag in Badualga vijf mensen gewond. Volgens een lokale bestuurder is het een wonder dat er geen doden zijn gevallen. Hij had kritiek op de hulpverleners van de burgerbescherming, omdat ze in het verleden blusvliegtuigen uit de stad Olbia hebben weggehaald.

Ook in andere delen van Italië stonden afgelopen weekeinde bossen in brand. De vuurzeeën laaien soms nog steeds op. Vooral in het zuiden en op enkele grote eilanden viel de gortdroge natuur ten prooi aan het vuur. Onder meer op Sicilië en ten noordoosten van Napels was het raak. Bij meer dan dertig branden moesten blusvliegtuigen en helikopters worden ingezet.

De ANWB Alarmcentrale heeft geen meldingen binnengekregen van Nederlanders die op Tenerife of in Italië in de problemen zijn gekomen door de branden.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 17 juli 2012

Reformatorisch Dagblad | 10 Pagina's

Bosbranden teisteren Tenerife en Italië

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 17 juli 2012

Reformatorisch Dagblad | 10 Pagina's

PDF Bekijken