Bekijk het origineel

Vermissing prostituee weer onderzocht

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Vermissing prostituee weer onderzocht

Zeven jaar oude tip nog niet eerder onderzocht wegens gebrek aan informatie

2 minuten leestijd

WINSUM (ANP) – De politie is vandaag in het Groningse Winsum een nieuw onderzoek begonnen naar de sinds februari 1998 vermiste Jolanda Meijer. Het gebied rond een boerderij aan de Winsumerstraatweg en een boerderij aan de Klein Garnwerd in Winsum worden doorzocht, aldus de politie.

Dit naar aanleiding van een tip uit 2005 waar destijds niet direct wat mee was gedaan.

Meijer was verslaafd aan drugs en werkte als prostituee op de tippelzone in Groningen. Op het moment van haar verdwijning was Meijer 34 jaar.

Op meerdere plekken in de provincie is de voorbije jaren naar Meijer gezocht, maar dat leverde geen resultaat op. Zeven jaar geleden kreeg de politie de tip binnen dat ze in een gierkelder in Winsum zou liggen. Die tip werd niet onderzocht. De informatie was voor de politie te summier en daardoor was er onvoldoende aanleiding om de directe omgeving van de woningen van de huidige bewoners te onderzoeken.

Door recherchewerk en nieuwe informatie is er nu voor de politie wel voldoende reden voor onderzoek.

De gierkelders bij de boerderijen aan de Winsumer- straatweg en aan de Klein Garnwerd worden doorzocht. De politie verwacht zeker één dag, en misschien twee dagen, bezig te zijn met het onderzoek, dat wordt uitgevoerd door medewerkers van het ”coldcaseteam”, een speciaal team van de mobiele eenheid, milieuspecialisten van de politie, het KLPD en het Nederlands Forensisch Instituut (NFI).

De huidige bewoners van de twee boerderijen zijn ruim na 1998 in Winsum komen wonen. Zij hebben de politie toestemming gegeven voor het nieuwe onderzoek.

In mei 2006 kreeg de politie via Meld Misdaad Anoniem nog de tip dat het lichaam van Meijer begraven zou liggen bij een hoogspanningsmast ten oosten van Veendam. Die zoekactie leverde niets op.

De tot levenslang veroordeelde Willem van E. uit Harkstede werd in verband gebracht met de verdwijning van Meijer en twee andere prostituees. Hij heeft altijd ontkend. Van E. kreeg in 2003 een levenslange celstraf opgelegd voor de moord op drie andere prostituees in 1993, 1995 en 2001. In juni 2009 hield de politie een 37-jarige man aan in de zaak van Jolanda Meijer. Hij kwam alweer snel op vrije voeten. Het openbaar ministerie had onvoldoende in handen om verlenging van het voorarrest van de man te vorderen.


Winsum

Politie start nieuw onderzoek naar verdwijning Jolanda Meijer.

Drugsverslaafde Groningse prostituee wordt sinds 1998 vermist.

Zeven jaar oude tip nog niet eerder onderzocht.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van maandag 17 september 2012

Reformatorisch Dagblad | 10 Pagina's

Vermissing prostituee weer onderzocht

Bekijk de hele uitgave van maandag 17 september 2012

Reformatorisch Dagblad | 10 Pagina's

PDF Bekijken