Bekijk het origineel

Gedenkwaardig

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Gedenkwaardig

4 minuten leestijd

Briljant

AMERSFOORT – Ton van de Berg (88) en Truus Vermeulen (87) waren dinsdag 65 jaar getrouwd. De bruidegom is geboren in Zeist en de bruid in Driebergen. Na hun huwelijk woonden ze in Ede, Zwolle en Leusden. Nu is Amersfoort hun woonplaats. Van de Berg werkte eerst bij de Belastingdienst en later bij de ING Bank. Ze kregen twee kinderen, vijf klein- en vier achterkleinkinderen.

Goud (I)

KATWIJK AAN ZEE – Thomas Heemskerk en Adriana Cornelia de Vreugd waren dinsdag vijftig jaar getrouwd. Beiden zijn geboren in Katwijk aan Zee, waar ze altijd hebben gewoond. De bruidegom kwam op 18 november 1939 ter wereld en de bruid vijf dagen later. De bruidegom werkte eerst 25 jaar als kuiper en daarna 25 jaar in de wegenbouw. Ook is hij al enige jaren diaken in de gereformeerde gemeente in Nederland. De bruid werkte voor haar trouwen in de huishouding. Ze kregen zes kinderen, achttien klein- en vier achterkleinkinderen.

Goud (II)

OEGSTGEEST – Gijsbert Nederlof en Christina Josina den Hertog herdachten dinsdag hun vijftigjarig huwelijksjubileum. De bruidegom is op 29 januari 1938 geboren in Sliedrecht. Hij was elektronicus bij Defensie. De bruid kwam op 17 maart 1939 ter wereld in Nieuwer ter Aa. Zij werkte voor haar trouwen in een drogisterij. Vanwege het werk van de bruidegom gingen ze in Oegstgeest wonen. Ze kregen twee kinderen en zeven kleinkinderen.

Goud (III)

BARNEVELD – Jacob van den Brink en Hendrika Soetendaal uit Barneveld waren donderdag vijftig jaar getrouwd. De bruidegom werd op 30 maart 1938 geboren in Kootwijkerbroek en de bruid op 20 maart 1941 in Lunteren. Het echtpaar kreeg vijf kinderen, twintig klein- en vijf achterkleinkinderen. Van 1963 tot 1997 had het bruidspaar een buurtsupermarkt in Lunteren. Ze verrichten er nog steeds hand- en spandiensten. Ook zijn beiden actief als vrijwilliger, de bruidegom voor Kom over en help, de bruid in zorgcentrum Elim.

Goud (IV)

DOORNSPIJK – Jan Koops en Gerritje van Hattem herdachten donderdag dat zij vijftig jaar geleden in het huwelijk zijn getreden. De bruidegom werd op 4 maart 1939 geboren in Doornspijk en de bruid op 30 mei 1943 in het Gelderse Oosterwolde. Het echtpaar heeft altijd in Doornspijk gewoond. Ze kregen vier kinderen en vier kleinkinderen

Goud (V)

RIDDERKERK – Peet Pors (73) en Henny Pors-Seppenwoolde (71) waren donderdag vijftig jaar getrouwd. Beiden werden in Rotterdam geboren. Ze wonen nu in Ridderkerk. De bruid werkte voor haar huwelijk op een scheepvaartkantoor. Ook de bruidegom werkte in het wereldwijde zeetransport. Beiden doen nog steeds vrijwilligerswerk. De bruid was diverse periodes secretaresse en zet zich sinds 25 jaar in voor een christelijke boekhandel. De bruidegom heeft verschillende bestuursfuncties. Het echtpaar kreeg vijf kinderen en negentien kleinkinderen.

Goud (VI)

STRIJEN – Leen van Steensel en Mini van Steensel-Booij uit Strijen waren donderdag vijftig jaar getrouwd. De bruid is in 1938 geboren in Barendrecht. De bruidegom in 1940, net voor de oorlog, ter wereld in Mijnsheerenland. Na hun trouwen gingen ze in Maasdam wonen. Door een grenscorrectie in 1980 staat hun huis nu in Strijen. De bruidegom begon als tractormonteur. De laatste 22 jaar van hun werkzame leven hadden ze een bloemenkwekerij in Maasdam. Het echtpaar kreeg zes kinderen, zestien klein- en drie achterkleinkinderen.

Goud (VII)

HUIZEN – Roelof Mauritz en Jacoba de Jager uit Huizen herdachten vrijdag dat ze vijftig jaar zijn getrouwd. De bruidegom is op 30 juli 1940 geboren in Naarden en de bruid op 2 juni 1942 in het Zeeuwse Lewedorp. Ze woonden 11 jaar in Borssele, daarna 39 jaar op verschillende plaatsen in het Gooi. De bruidegom was machinebankwerker en de bruid werkte in de thuiszorg. Momenteel doet ze vrijwilligerswerk. Ze kregen drie kinderen, dertien klein- en drie achterkleinkinderen.

Onderscheiden

MIDDELHARNIS – J. A. Campfens (56) uit Sommelsdijk is vrijdag in Middelharnis benoemd tot lid in de Orde van Oranje-Nassau. Waarnemend burgemeester P. Zevenbergen van Middelharnis speldde de versierselen op. Campfens heeft zich van 1980 tot 2011 ingezet voor de vrijwillige brandweer van de gemeente Middelharnis.

rd.nl/gedenkwaardig voor uitleg over deze rubriek.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van maandag 3 december 2012

Reformatorisch Dagblad | 12 Pagina's

Gedenkwaardig

Bekijk de hele uitgave van maandag 3 december 2012

Reformatorisch Dagblad | 12 Pagina's

PDF Bekijken