Bekijk het origineel

Gedenkwaardig

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Gedenkwaardig

4 minuten leestijd

Diamant

’t HARDE – Mannes van de Schootbrugge (86) en Janna van Gerner (81) waren dinsdag zestig jaar getrouwd. De bruidegom werd geboren in Doornspijk en de bruid in Mastenbroek, tussen IJsselmuiden en Hasselt. Na hun trouwen gingen ze wonen in Doornspijk. Daarna volgden verhuizingen naar Waddinxveen, Staphorst, Wilp, Tollebeek en opnieuw naar Doornspijk. Sinds 2007 wonen ze in ’t Harde. Van de Schootbrugge is boerenarbeider geweest. Het echtpaar kreeg 6 kinderen, 26 klein- en 25 achterkleinkinderen.

Smaragd (I)

ZOETERMEER – Peije Hoogendijk (77) en Jacomijntje Aartje Hoogendijk-Dekkers (79) herdachten dinsdag hun 55-jarig huwelijksjubileum. Zij wonen sinds hun trouwdag in het oude dorp van Zoetermeer, eerst bij de ouders van de bruid en later in een eigen huis in dezelfde straat. De bruidegom is geboren in Ter Aar. Hij werkte bij Mercedes-Benz. De in Zoetermeer geboren bruid werkte voor haar trouwen op kantoor. Ze kregen vijf kinderen. Een zoontje is gestorven in de leeftijd van negen maanden. Ook kregen zij tien klein- en zes achterkleinkinderen.

Smaragd (II)

CAPELLE A/D IJSSEL – E. J. van Deventer (78) en T. Vuik (75) herdachten woensdag dat zij 55 jaar geleden in Capelle aan den IJssel in het huwelijk zijn getreden. In die plaats wonen ze nog steeds. Van Deventer heeft altijd als ambtenaar gewerkt bij de gemeente Capelle aan den IJssel. Het echtpaar kreeg drie kinderen. Hun oudste zoon overleed op 51-jarige leeftijd. Ook kregen ze zeven kleinkinderen en een achterkleinkind.

Goud (I)

GEERSDIJK – Pieter van der Maas en Leuntje Catharina Tollenaar herdachten woensdag dat ze vijftig jaar getrouwd zijn. De bruidegom is op 24 maart 1935 geboren in Wissenkerke en de bruid op 8 januari 1943 in Philippine. Na hun huwelijk woonden ze eerst bij Kamperland. Na enkele jaren kochten ze een fruitteeltbedrijf in Geersdijk, waar ze vele jaren werkten. Het echtpaar helpt nog bijna dagelijks in de boomgaard, die nu van hun zoon is. De bruidegom zat lange tijd voor de SGP in de gemeenteraad van Wissenkerke. Ook was hij ouderling in de gereformeerde gemeente van Kortgene. Het echtpaar kreeg 6 kinderen, 25 kleinkinderen en een achterkleinkind.

Goud (II)

’s-GRAVENPOLDER – J. Goudzwaard en G. L. van Velzen herdachten vrijdag dat ze vijftig jaar geleden in het huwelijk zijn getreden. De bruidegom werd op 22 februari 1939 in Sirjansland geboren en de bruid op 4 mei 1940 in Kortgene. De bruidegom werkte bij een loonbedrijf in Twello. Daarna werkte hij vele jaren als onderhoudsmonteur bij een uienbedrijf in ’s-Gravenpolder. Vervolgens was hij conciërge bij de basisschool in deze plaats. Hij zat 24 jaar in de kerkenraad van de gereformeerde gemeente van ’s-Gravenpolder: eerst als diaken en later als ouderling. Hij was ook vele jaren actief in de GBS, de SGP en de zendingscommissie. De bruid werkte voor haar huwe- lijk als verkoopster in een schoenenzaak en later als verpleegkundige in ziekenhuizen in Vlissingen en Deventer. Het echtpaar kreeg vijf kinderen, twintig klein- en zeven achterkleinkinderen.

Goud (III)

MIDDELBURG – Wim Jobse (76) en Rie Boogaard (77) waren vrijdag vijftig jaar getrouwd. De bruid is geboren in Serooskerke en de bruidegom in Middelburg, waar ze na hun huwelijk bleven wonen. Jobse heeft gemetseld bij een aannemer. Ook legde hij vloeren voor een bouwmaterialenhandel en stelde hij keukens voor een keukenzaak. Momenteel is doet hij vrijwilligerswerk. De bruid werkte eerst in een schoenenzaak. Het echtpaar kreeg drie kinderen en vijf kleinkinderen.

Goud (IV)

OUD-VOSSEMEER – Arend Aarnoudse (75) en Wilhelmina Cornelia den Boer (70) waren vrijdag vijftig jaar getrouwd. De bruidegom werkte als boerenknecht, vrachtwagenchauffeur en magazijnchef. Ook is hij diaken van de gereformeerde gemeente in Nederland in Oud-Vossemeer. De bruid werkte bij haar ouders op de boerderij. Later werkte ze bij verschillende gezinnen in de huishouding. Beiden zijn vrijwilliger bij dagactiviteitencentrum De Schutse in Oud-Vossemeer. Ze kregen vijf kinderen, twintig klein- en dertien achterkleinkinderen

Goud (V)

SCHERPENISSE – Jan Noom en Ella Noom-van der Jagt uit Scherpenisse zijn vandaag vijftig jaar getrouwd. De bruidegom werd op 27 oktober 1933 geboren in Scherpenisse en de bruid op 6 september 1941 in Tholen. De bruidegom was huisschilder en de bruid werkte in hun schilderszaak. Beiden zijn nog steeds actief als vrijwilliger van het Roemeniëcomité Elbicom. Ze kregen vier kinderen, veertien klein- en twee achterkleinkinderen.

rd.nl/gedenkwaardig voor uitleg over deze rubriek.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van maandag 10 december 2012

Reformatorisch Dagblad | 10 Pagina's

Gedenkwaardig

Bekijk de hele uitgave van maandag 10 december 2012

Reformatorisch Dagblad | 10 Pagina's

PDF Bekijken