Bekijk het origineel

Grote partij wapens gevonden

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Grote partij wapens gevonden

1 minuut leestijd

AMSTERDAM (ANP). De politie heeft in een loods in Noord-Brabant en in woningen in Noord-Brabant en België een grote hoeveelheid voornamelijk zware wapens en xtc gevonden.

De vondst werd in mei gedaan nadat in onderzoeken naar de Amsterdamse liquidatiegolf informatie hierover naar boven was gekomen, meldde de politie gisteren. Het gaat om zo’n zestig vuurwapens, waaronder automatische wapens, revolvers, pistolen, geweren, geluiddempers en een pistoolmitrailleur met geluiddemper. Daarnaast vond de politie duizenden stuks munitie geschikt voor een kalasjnikov met patroonmagazijnen, geluiddempers, handgranaten, schietpennen, stroomstootwapens en ploertendoders.

Rechercheurs stuitten ook op xtc-pillen. De 64-jarige gebruiker van de loods in Brabant werd kort na de ontdekking aangehouden. De politie kwam niet eerder met informatie over de aanhouding en wapen- en drugsvondst naar buiten. Volgens de politie passen de wapenvondsten en aanhouding in de strategie om mensen aan te pakken die geweld of het bezit van aanvalswapens niet schuwen. „Het excessieve geweld op de openbare weg en het toenemende wapenbezit baren ons al langere tijd zorgen”, aldus Olivier Dutilh, chef regionale recherche.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 4 juli 2015

Reformatorisch Dagblad | 20 Pagina's

Grote partij wapens gevonden

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 4 juli 2015

Reformatorisch Dagblad | 20 Pagina's

PDF Bekijken