Bekijk het origineel

Jonge aanwas

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Jonge aanwas

2 minuten leestijd

Midden in de winternacht werd bij het zachte schijnsel van de maan het eerste lammetje in de Elspeter schaapskooi geboren. Hoe vertederend kan de aanblik hiervan zijn. Het tere schepseltje zou weldra een stroom van mensenkinderen naar de kooi lokken, die allen dit kleine wonder met eigen ogen wilden aanschouwen. De moeder blaat zacht naar haar lam, en spoort het aan om te gaan staan en melk te drinken. Wankelend zet de kleine boreling de lange pootjes onder het trillende lijfje, dat nog bij lag te komen van de geboorte. Maar zoals dat in de natuur betaamt, is alles op overleven gericht. Het lammetje heeft amper het levenslicht gezien of het staat binnen de kortste tijd naast het moederschaap, dat haar lam liefdevol aflikt, terwijl je de kleine nu genoeglijk kunt horen sabbelen van de warme, onvervalste moedermelk. Ja, dit ontroert groot en klein. Na de komst van deze eersteling vond er in de schaapskooi een ware geboortegolf plaats. Dag en nacht waren de herders in touw en waakten over de kudde. Ook vrijwilligers dienden zich aan en met elkaar hebben we er een mooie lammertijd van gemaakt. Nu mogen we volop genieten van de jonge aanwas, die inmiddels uit meer dan negentig lammetjes bestaat. Op een speciale Lammetjesdag op 27 februari komen nog veel meer mensen de jonge aanwas bewonderen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 30 januari 2016

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

Jonge aanwas

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 30 januari 2016

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

PDF Bekijken