Bekijk het origineel

VS voeren sancties tegen Noord-Korea op

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

VS voeren sancties tegen Noord-Korea op

2 minuten leestijd

NEW YORK. President Trump heeft gisteren een decreet ondertekend waarmee de Verenigde Staten de sancties tegen bedrijven uit Noord-Korea kunnen opvoeren.

Uitbreiding van de sancties is een middel om het regime in Pyongyang af te houden van verdere uitbreiding van zijn nucleaire rakettenprogramma.

Het decreet maakt volgens Trump mogelijk dat Noord-Korea minder financiële middelen tot zijn beschikking heeft om „de dodelijkste wapens van de mensheid” te ontwikkelen. De nieuwe maatregel moet de afzet van Koreaanse producten inperken.

China heeft buurland Noord-Korea opgeroepen niet door te gaan in een „gevaarlijke richting” met zijn nucleaire programma. Minister van Buitenlandse Zaken Wang Yi zei gisteren tijdens de Algemene Vergadering van de VN dat onderhandelen de enige weg is om de crisis over de wapenontwikkeling door Pyongyang op te lossen.

Wang benadrukte dat nieuwe kernwapens op het Koreaans schiereiland ongewenst zijn, zowel ten noorden als ten zuiden van de grens.

Noord-Korea reageerde vanmorgen furieus. „We zullen met de hardste middelen terugslaan als de VS ons aanvallen”, aldus de Noord-Koreaanse leider Kim Jong Un in een reactie op uitspraken van de Amerikaanse president Trump eerder deze week dat zijn land Noord-Korea „compleet zal vernietigen” als het niet inbindt.

Volgens Kim hebben de uitspraken van Trump hem ervan overtuigd dat hij de juiste koers vaart. Hij noemde de uitspraken van Trump „de meest beledigende oorlogsverklaring uit de geschiedenis.”

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 22 september 2017

Reformatorisch Dagblad | 20 Pagina's

VS voeren sancties tegen Noord-Korea op

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 22 september 2017

Reformatorisch Dagblad | 20 Pagina's

PDF Bekijken