Bekijk het origineel

Eekhoorn

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Eekhoorn

1 minuut leestijd

De eekhoorn ziet er allerschattigst uit: een mooie roodbruine vacht, twee oorpluimpjes en een grote sierlijke pluimstaart. Die staart wordt gebruikt als roer en een soort balanceerstok. Metersverre sprongen zijn voor dit zoogdier een eitje. Bij gevaar laat hij zich soms van 10 meter hoogte als een pijl naar beneden vallen. Dat moet wel, met snelle vijanden zoals de havik en boommarter. Aan het aanleggen van een wintervoorraad in de herfst dankt hij de bijnaam ”Vlaamse gaai onder de zoogdieren”. Talloze noten, eikels en bessen begraaft hij. Verder verorbert hij zaden van naaldbomen, paddenstoelen, fruit, kleine dieren, eieren en jonge vogels. De eekhoorn heeft in drie minuten een dennenappel bewerkt en de zaadjes verorberd. Welgeteld dertig zaadjes, die samen ongeveer 0,2 gram wegen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 9 december 2017

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

Eekhoorn

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 9 december 2017

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

PDF Bekijken