Bekijk het origineel

Boete dreigt voor Goese winkeliers

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Boete dreigt voor Goese winkeliers

Geldermalsen steggelt over koopzondag

2 minuten leestijd

GOES. De gemeente Goes heeft winkeliers een brief gestuurd waarin ze hen waarschuwt aanstaande zondag niet open te gaan. Bij overtreding volgt een boete van 20.500 euro.

Zo’n twintig winkeliers willen zondag open zijn, maar Goes hanteert een maximum van acht koopzondagen per jaar, aldus de PZC donderdag.

In eerste instantie was 24 december als een van die koopzondagen aangewezen, maar na een enquête van Ondernemers Organisatie Goes werd besloten tot verplaatsing naar 17 december.

Toch wilden rond de twintig winkeliers op 24 december opengaan. De gemeente kreeg daar lucht van en stuurde alle winkeliers een waarschuwingsbrief.

„Wij hebben een handhavingsplicht en daarom zullen we zondag 24 december aanstaande controles uitvoeren en indien nodig handhavend optreden”, schrijven Burgemeester en Wethouders.

Ook in de gemeente Geldermalsen blijft de eventuele winkelopenstelling op aanstaande zondag voor ophef zorgen. Ondanks een verbod door de gemeente kondigt de modezaak Only for Men voor 24 december een besloten koopzondag voor vaste klanten aan.

Enkele andere zaken in het centrum van Geldermalsen aarzelen of ze dat voorbeeld volgen, zoals kinderkledingzaak Zin In. Damesmodezaak Jefta ziet af van zondagsopenstelling. Volgens de eigenaresse blijven er tenminste nog twee van de zeven zaken dicht die aanvankelijk open zouden zijn.

Economisch delict

De gemeente heeft gewaarschuwd niet open te gaan. Overtreding van de Winkeltijdenwet geldt als economisch delict. Daarop staat een geldboete van 20.500 euro of een gevangenisstraf van een halfjaar. De gemeente geeft aan te gaan handhaven.

Dinsdagavond probeerde de VVD-fractie tevergeefs de winkelopenstelling op aanstaande zondag te regelen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 22 december 2017

Reformatorisch Dagblad | 20 Pagina's

Boete dreigt voor Goese winkeliers

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 22 december 2017

Reformatorisch Dagblad | 20 Pagina's

PDF Bekijken