Bekijk het origineel

Eén ding in 2019

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Eén ding in 2019

2 minuten leestijd

‘De beste wensen!’ Ruben rent de kamer in en geeft opa en oma een hand. We zijn in een nieuw jaar gekomen. 2019!

Het is heel goed om elkaar het beste toe te wensen. Wanneer heb je een gelukkig nieuwjaar? Wat zijn de beste wensen? Wat is jouw beste wens voor 2019? Wanneer is het voor jou een gelukkig nieuwjaar? Als je gezond bent? Of als het goed mag gaan op school? Is het jouw wens dat het beter mag gaan met een zieke in je familie? Of dat het verdriet dat je hebt minder zal worden? De Heere weet alle dingen. Vraag de Heere om hulp. Hij wil nog horen en verhoren.

David had ook een wens. Hij zegt in Psalm 27: ‘Eén ding heb ik van den HEERE begeerd, dat zal ik zoeken: dat ik al de dagen mijns levens mocht wonen in het huis des HEEREN’. Hij wilde zijn hele leven wel in de tabernakel blijven. Hij mocht de liefde van de Heere ervaren. Dat was de belangrijkste wens in zijn leven. David was een kind van God.

Simeon ging naar de tempel. Hij bad om één ding: de Messias ontmoeten en dan heengaan in vrede. Hij zag de Heere en nam zijn Zaligmaker in zijn armen. Dat is een groot wonder! Is jouw wens dezelfde als die van Simeon?

Het belangrijkste is om met David te vragen om één ding: altijd bij de Heere te mogen wonen en Zijn genade en liefde te ervaren. Dan heb je in alle dingen de Heere nodig. Elke dag weer. Je wilt niet meer zonder de Heere leven.

Verlang je daarnaar? Weet je wat David daarom ook zegt in Psalm 27? ‘Wacht op den Heere’. Simeon heeft ook gewacht én gekregen. Wat is jouw grootste wens in 2019?

D. van Wijngaarden, Veenendaal

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 3 januari 2019

De Saambinder | 20 Pagina's

Eén ding in 2019

Bekijk de hele uitgave van donderdag 3 januari 2019

De Saambinder | 20 Pagina's

PDF Bekijken