Digibron cookies

Voor optimale prestaties van de website gebruiken wij cookies. Overeenstemmig met de EU GDPR kunt u kiezen welke cookies u wilt toestaan.

Noodzakelijke en wettelijk toegestane cookies

Noodzakelijke en wettelijk toegestane cookies zijn verplicht om de basisfunctionaliteit van Digibron te kunnen gebruiken.

Optionele cookies

Onderstaande cookies zijn optioneel, maar verbeteren uw ervaring van Digibron.

Bekijk het origineel

Groentetips voor Oosters eten

Bekijk het origineel

+ Meer informatie

Groentetips voor Oosters eten

2 minuten leestijd Arcering uitzetten

<br />

Oosterse gerechten zijn uitermate geschikt om te combineren met allerlei groenten, vers, gekookt of gebakken. Natuurlijk verwerkt u in het gerecht zelf al de nodige groenten, maar een extra schaaltje erbij staat meteen ook veel gezelliger. Maak bij nasi bijvoorbeeld eens gado-gado; haal de atjar tjampoer voor de bami uit het potje: dat is veel leuker, en eet bij macaroni een verfrissende salade. U zult zien dat het nóg eens zo lekker smaakt.

Bami, gebakken groenten, atjar tjampoer

500 gram mie
250 gram kipfilet of ham
2 uien
300 gram fijngesneden groenten
1 paprika
1 prei 1 ui
atjar tjampoer

Kook de mie volgens gebruiksaanwijzing. Fruit uien in olie; gesneden gare kipfilet of ham toevoegen. Vervolgens fijngesneden groenten (paprika, prei, kool, taugé, sperciebonen, selderij en knoflook) mee smoren. Voeg dan de mie toe en warm het geheel goed door. Serveer met partjes citroen en ketjap. Doe olie en ketjap in een pan, verwarm het en bak hierin ringen paprika, prei, ui, enz. Geef dit er op een aparte schaal bij. De atjar tjampoer uit het potje op een schaaltje leggen en garneren met plakjes augurk en zilveruitjes.

Macaroni, gemengde salade

500 gram macaroni
400 gram gehakt
1 ui
zakje soepgroenten
1 tomaat
1 paprika

Bereid de macaroni zoals gebruikelijk. Gesnipperde ui fruiten. Gesneden soepgroenten, paprika en gehakt toevoegen. Het geheel 15 minuten laten smoren. Op smaak brengen met peper en fijngehakte peterselie. Presenteer hierbij geraspte kaas en een salade van komkommer, paprika, tomaat en oijven.

Nasi, gado-gado, gebakken banaan

500 gram rijst
evt. 250 gram nasivlees
1 zakje/blokje nasigroenten
1 prei
1 ui
150 gram sperziebonen
150 gram taugé
1 kleine komkommer
1 kopje geraspte wortel
1 kopje fijngesneden andijvie
pindasaus
kroepoek
bananen
litchi's of ananas

Maak de nasi klaar met gebakken nasigroenten, prei, uien, etc. Voor de gado-gado kookt u kort sperciebonen en taugé. Rangschik deze op een bord met in plakjes gesneden komkommer, geraspte wortel en fijngesneden andijvie. Giet over de groenten pindasaus en garneer dit met stukjes kroepoek. Presenteer hierbij gebakken banaan en verse litchi's of ananas. Litchi's zijn in Nederland verkrijgbaar van november t/m februari en in de maand juli.

Dit artikel werd u aangeboden door: Terdege

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 17 november 1983

Terdege | 48 Pagina's

Groentetips voor Oosters eten

Bekijk de hele uitgave van donderdag 17 november 1983

Terdege | 48 Pagina's