Digibron cookies

Voor optimale prestaties van de website gebruiken wij cookies. Overeenstemmig met de EU GDPR kunt u kiezen welke cookies u wilt toestaan.

Noodzakelijke en wettelijk toegestane cookies

Noodzakelijke en wettelijk toegestane cookies zijn verplicht om de basisfunctionaliteit van Digibron te kunnen gebruiken.

Optionele cookies

Onderstaande cookies zijn optioneel, maar verbeteren uw ervaring van Digibron.

Bekijk het origineel

Vlug klaar op een originele manier

Bekijk het origineel

+ Meer informatie

Vlug klaar op een originele manier

2 minuten leestijd Arcering uitzetten

<br />

Wel eens tonijn in de spaghettischotel verwerkt? Doen! 't Is heel anders dan anders. Verse tonijn wordt in ons land vrijwel nooit aangevoerd, de tonijn die wij consumeren komt uit blik. Het stevige rosé visvlees kan in allerlei salades, maar ook als hoofdgerecht worden verwerkt. Het voordeel van de spaghettischotel met tonijn is dat deze vlug klaar is. Dat geldt trouwens ook van de Gouda tartaartjes. Tartaarvlees wordt gemalen van mager rundvlees en door de slager tot kant-en-klare tartaartjes gevormd. Wilt u een zeer goede kwaliteit dan kunt u biefstuk door de slager laten malen en er zelf tartaarfles van maken.

Spaghettischotel met tonijn
250 g spaghetti
1 bouillontablet
1 ui
20 g boter
250 g champignons
1 klein blikje tomatenpuree
1 blikje tonijn
1 eetlepel kappertjes
1 eetlepel citroensap
mespunt oregano
zout
vers gemalen peper
Vz dl koffieroom
75 g geraspte oude kaas
Kook de spaghetti in ruim water met een bouillontablet volgens de gebruiksaanwijzing. Fruit intussen de kleingesneden ui in de boter goudgeel. Voeg de gewassen en gesneden champignons toe en smoor deze enkele minuten mee. Roer de tomatenpuree en V2 dl water erdoor. Laat de saus enkele minuten met een deksel op de pan zachtjes doorkoken. Laat de tonijn uitlekken, maak het visvlees fijn en roer de tonijn met kappertjes, citroensap en oregano door de saus. Breng de saus op smaak met zout, peper en koffieroom. Meng de saus door de met koud water afgespoelde en goed uitgelekte spaghetti en doe het geheel over in een beboterde ovenvaste schotel. Bedek deze met geraspte kaas en plaats hem 10 minuten in een op 200°C voorverwarmde oven, zodat de kaas smelt en goudgeel kleurt.

Gouda tartaar
2 ronde broodjes
20 g boter
1 uitje
200 g tartaar
zout
peper
aromazout
worcestershiresauce
tabasco
1 tomaat
4 plakken belegen kaas
paprikapoeder
peterselie
Snijd de broodjes doormidden en beboter ze. Snipper het uitje en meng deze door de tartaar. Breng het vleesmengsel vervolgens op smaak met zout en de kruiderij. Verdeel de massa over de halve broodjes Beleg ieder broodje met een plakje tomaat en een plakje kaas. Plaats de broodjes onder de grill tot de kaas is gesmolten. Strooi er tenslotte wat paprikapoeder en gehakte peterselie over.l< />

Dit artikel werd u aangeboden door: Terdege

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 20 september 1984

Terdege | 64 Pagina's

Vlug klaar op een originele manier

Bekijk de hele uitgave van donderdag 20 september 1984

Terdege | 64 Pagina's