Digibron cookies

Voor optimale prestaties van de website gebruiken wij cookies. Overeenstemmig met de EU GDPR kunt u kiezen welke cookies u wilt toestaan.

Noodzakelijke en wettelijk toegestane cookies

Noodzakelijke en wettelijk toegestane cookies zijn verplicht om de basisfunctionaliteit van Digibron te kunnen gebruiken.

Optionele cookies

Onderstaande cookies zijn optioneel, maar verbeteren uw ervaring van Digibron.

Bekijk het origineel

Een ei is een lekkernij

Bekijk het origineel

+ Meer informatie

Een ei is een lekkernij

2 minuten leestijd Arcering uitzetten

<br />

Met een simpel, calorie-arm en goedkoop produkt kun je lekkere dingen klaarmaken. Het ei dus. Het bevat belangrijke vitaminen, zoals A, BI, E en B2 en mineralen, bijvoorbeeld natrium, kalium en calcium. Zorg ervoor dat u altijd wat eieren in huis hebt. In de koelkast kunt u ze minstens drie weken bewaren zonder dat de kwaliteit achteruit gaat.

Schuimomelet
5 eieren,
5 theel. suiker
boter of margarine
jam of compóte
poedersuiker
Franse vruchtjes
Splits de eieren en roer de dooiers met de suiker goed los. Klop de eiwitten met een snufje zout zeer stijf. Laat intussen de boter of margarine in de koekepan heet worden, de boter mag echter niet bruin worden (gebruik een vlamverdeler onder de pan als u op gas kookt!). Vermeng het eigeel luchtig met de stijfgeslagen eiwitten. Giet het eimengsel in de koekepan en plaats er een beboterde deksel op. Gas: 2 minuten op de hoogste stand, 7 minuten op de laagste stand. Elektrisch: 2 minuten op stand 1V2,5 minuten op stand V2. Laat de omelet op een verwarmde schotel glijden, leg er jam of compóte op en sla hem dubbel. Bestrooi de omelet met poedersuiker en garneer met Franse vruchtjes.

Zo bakt u een omelet
8 eieren
8 eetl. melk, bouillon of water
boter of margarine
zout, peper, aroma
Doe de eieren in een kom, voeg zout, peper, aroma en melk, water of bouillon toe en klop het geheel goed los. Smelt de boter of margarine in de koekepan en giet het eimengsel erin. Bak de omelet op een hoog vuur en schuif steeds met een vork het gaar geworden gedeelte van de kant over de bodem naar het midden, tot er geen vloeibaar eimengsel meer over is. Prik af en toe in de omelet, tot u merkt dat deze gaar en aan de onderkant lichtbruin is. Laat de omelet op een verwarmde schaal of schotel glijden en sla hem dubbel. Garneer eventueel met plakjes tomaaten peterselie.

Italiaans salami-ei
Voeg tijdens het bakken van eieren plakjes salami, plakjes tomaat en enkele olijven toe. Bestrooi het geheel met wat oregano. Heerlijk met warme toast of stokbrood. Tip: vervang de salami door plakjes ham of cornedbeaf.

Omelet Parisienne
Bak een omelet op de bekende wijze. Vul deze met doperwtjes, worteltjes, sperzieboon^es en stukjes spek. Garneer de omelet met plakjes tomaat en toefjes peterselie. Tip: Smaakt uitstekend met gebakken aardappeltjes en sla.

Dit artikel werd u aangeboden door: Terdege

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 7 januari 1987

Terdege | 64 Pagina's

Een ei is een lekkernij

Bekijk de hele uitgave van woensdag 7 januari 1987

Terdege | 64 Pagina's