Digibron cookies

Voor optimale prestaties van de website gebruiken wij cookies. Overeenstemmig met de EU GDPR kunt u kiezen welke cookies u wilt toestaan.

Noodzakelijke en wettelijk toegestane cookies

Noodzakelijke en wettelijk toegestane cookies zijn verplicht om de basisfunctionaliteit van Digibron te kunnen gebruiken.

Optionele cookies

Onderstaande cookies zijn optioneel, maar verbeteren uw ervaring van Digibron.

Bekijk het origineel

's Winters ook salade

Bekijk het origineel

+ Meer informatie

's Winters ook salade

2 minuten leestijd Arcering uitzetten

<br />

De typische wintergroenten zijn weer verkrijgbaar. Het woord wintergroente wil nog niet zeggen dat zo' n groente alleen in een zware stamppot past. Met bij voorbeeld winterwortel, bieten of kool kunt u ook best rauwkostsalades maken. Smaakt prima! Hoe u witlof kunt verwerken leest u op deze pagina.

Witlofsalade
300 g witlof
100 g champignons
100 g groene paprika
naar smaak slasaus met groene kruiden
Witlof wassen en in reepjes snijden. Champignons wassen en in vieren snijden. Paprika doormidden snijden, de witte zaadlijsten verwijderen en in reepjes snijden. Alle ingrediƫnten met de slasaus vermengen.

Witlof met gehakt en tomaten
1 kg witlof
2 in plakken gesneden tomaten
400 g gehakt
zout, peper
veel fijngehakte peterselie
fijngesnipperde ui
boter en paneermeel
Witlof wassen, van de onderkant een stukje afsnijden en uithollen. In weinig water in ca. 15 min. gaar koken. Ui in boter lichtbruin laten worden en het vlees toevoegen en aanbraden. Zout, peperen peterselie toevoegen. In een vuurvaste schaal laag om laag witlof, gehakt en schijfjes tomaat leggen. Paneermeel en klontjes boter erbovenop leggen en in een hete oven bruin laten worden.

Witlof met saus
Witlof kan heel goed worden gecombineerd met saus. Een paar voorbeelden geven we hier.
Kaassaus: 25 g boter smelten, 25 g bloem toevoegen en roerende verwarmen tot een samenhangende massa is verkregen. 2 V2 dl kokende melk toevoegen. Tot slot 75 g geraspte oude kaas en eventueel zout en peper door de saus roeren.
Tomatensaus: 4 tomaten ontvellen, in vieren snijden en in een achtste liter water koken. 1 ui, prei en selderij fijnsnijden en in een pan met 2 eetl. olie even fruiten. 2 eetl. bloem erbij doen en even meeverwarmen. Ingekookte tomatenpuree toevoegen, roerende V41 bouillon erbij gieten. Met laurierblad en tijm afgedekt zachtjes laten koken. Ten slotte op smaak brengen met zout, peper, 1 theel. boter en eventueel suiker.

Dit artikel werd u aangeboden door: Terdege

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 25 november 1987

Terdege | 64 Pagina's

's Winters ook salade

Bekijk de hele uitgave van woensdag 25 november 1987

Terdege | 64 Pagina's