Bekijk het origineel

Winkelwaardig

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Winkelwaardig

6 minuten leestijd

<br />

Woordenloos DHZboek
"Werkplaats zonder woorden" geeft ruim 100 praktisch tips voor in en om het huis. In een soort stripverhaal laat de tekenaar, Roy Doty, een huishoudelijk probleem zien. Vervolgens draagt hij op duidelijke wijze de oplossing aan. Soms gaat het om kleine dingetjes, zoals het maken van een soort trechter om een grote hoeveelheid spijkers in een (leeg) jampotje te krijgen. Een andere keer wordt —aan de hand van net zo veel plaatjes- het in elkaar zetten van een complete kast getoond. Je moet dan echt wel wat kijk op houtbewerking hebben om dat na te kunnen doen. In veel gevallen zijn het echter zeer herkenbare problemen, die met een handigheidje vaak simpel kunnen worden opgelost. Het boekje is uitgegeven door uitg. Mingus in Baarn en kost ƒ 19,50.

Fipro wandsysteem
Wat is een huis zonder bergruimte? Als het aan mij lag schroefde ik de helft van de wanden vol met planken, want ik kom altijd ruimte te kort om m' n spullen op te bergen. Ik word daarin vrij stevig afgeremd door m' n vrouw, want esthetisch is het niet altijd verantwoord wat ik op wil hangen. Je hebt bevestigingsmaterialen in alle maten en soorten en eenvoudige stalen consoles met een willekeurige plank van spaanplaat zijn niet de meest fraaie oplossing. Het wordt pas echt lastig als je tot de ontdekking komt dat de afstanden tussen de planken onderling eigenlijk niet zo praktisch zijn. Er zit dan niets anders op dan de zaak los te schroeven, nieuwe gaten te boren en de consoles weer te bevestigen. Het Fipro wandsysteem voorkomt dit soort toestanden. Dewandrails, die verticaal worden gemonteerd, zijn voorzien van een groot aantal gaten waarin dragers passen. Daardoor kunnen planken op elke gewenst hoogte worden aangebracht. Een verandering van hoogte is zo gebeurd. Behalve dragers kunnen er aan de rail nog veel meer dingen worden bevestigd: mandjes, wandborden, bakjes, boekensteunen, tot zelfs kapstokken toe. Een indicatie van de prijs: een rail van een meter hoog kost ƒ 8,50 en een drager van 25 cm ƒ 3,70. Een legbord van 20x90 cm komt op ƒ 25,— en een boekensteun op ƒ 5,—. Voor meer informatie: 01736-4170 of 4505.

Curver koelbox
Koelboxen worden steeds mooier. Moest je het vijftien jaar geleden nog doen met een piepschuimen geval, overtrokken met plastic, tegenwoordig zijn ze zo stevig datje er met gemak op kunt zitten. Ook de isolatiewaarde is sterk verbeterd. Curver besteedde bij zijn nieuwste model aandacht aan het interieur. De koelbox, met een inhoud van 25 liter, is voorzien van een inzetbakje voor kleine spulletjes. Hoeft u niet steeds het mesje van de bodem te vissen voor u de appels kunt gaan schillen. Op dit bakje ligt een hardhouten snijplankje, om bij voorbeeld worst, kaas of komkommer te snijden, of een broodje te smeren. De onderzijde van het deksel kan als tafeltje dienen. Het deksel past namelijk omgekeerd ook precies op de koelbox. Verkrijgbaar in de felle kleuren cyclaam, groen en geel of in rustig wit. Adviesprijs ƒ 39,95.

Het beste boek voor de weg
De nieuwe editie van een boek dat nauwelijks introductie behoeft is groen. Het is niet erg waarschijnlijk dat alle 1,7 miljoen bezitters van een uitvoering in een andere kleur nu onmiddellijk het oude exemplaar weggooien en een nieuw aanschaffen. Wie echt helemaal bij wil zijn wat de wegenkaarten betreft zou dat eigenlijk wel moeten doen. Dat is dan gelijk het zwakke punt van deze bestseller, een gezamenlijke uitgave van Reader's Digest en ANWB. Een nieuwe wegenkaart koopje voor een paar gulden, maar Het beste boek voor de weg kost wel ƒ 89,90. Daar staat tegenover dat het behalve de kaarten een schat aan informatie voor de automobilist bevat. Al zal iemand die nooit naar het buitenland gaat met de helft niets kunnen aanvangen. In het kort de inhoud: 48 Beneluxkaarten, 144 Europa-kaarten, 158 plattegronden van Europese steden, 42 ANWB-routes, toeristische informatie over 25 landen, bewust autorijden, EHBO, pech onderweg (in zes talen), herkennen onderweg (natuur, landschap, gebouwen).

Oplaadbare schroevedraaier
Het heeft geruime tijd geduurd voor ik mijn argwaan ten opzichte van oplaadbare elektrische apparaten had overwonnen. Maar inmiddels hangen er in mijn woning een oplaadbare zaklantaarn, een kruimeldief, een mixer en sinds kort een schroevedraaier. En mijn argwaan is omgeslagen in enthousiasme. Op voorwaarde datje er een plekje voor kunt vinden aan de muur, in de buurt van een wandcontactdoos, bieden oplaadbare apparaten vele voordelen boven die met stekker en snoer. Batterijen in een zaklantaarn plegen altijd leeg te zijn als je hem nodig hebt, voor een paar kruimels de stofzuiger pakken doe je niet zo gauw en instantpudding maken met de snoermixer is eigenlijk wat overdreven. De snoerloze apparaten pakje meteen handbeweging en ze zijn direct gebruiksklaar. Maar een oplaadbare schroevedraaier, is dat nu echt nodig? Met een moderne boormachine kan dat toch tegenwoordig ook? Inderdaad, maar dan heb je een zwaar apparaat in handen, meestal voorzien van een snoer. De door Black & Decker ontwikkelde snoerloze schroe

Hydro ontstopper
Verstopte afvoeren kunt u voortaan te lijf met een handig apparaat: de hydro ontstopper. Een dure naam vooreen simpel, maar doordacht en doeltreffend systeem. Het harmonikaachtige, plastic voorwerp wordt gevuld met water en op de afvoer gezet. Enkele malen krachtig "pompen" stuurt het water afwisselend onder hoge druk naar de verstopping toe en zorgt voor een onderdruk. De verstopping wordt hierdoor losgemaakt. Het mondstuk vedraaieris heel makkelijk te hanteren, niet zwaar en behoorlijk sterk. Natuurlijk hangt het van de wijze van hanteren van de gebruiker af of een schroef er al dan niet ingaat, maar wie een stevige greep heeft, schroeft moeiteloos. Heel praktisch is ook datje het aandrijfmechanisme van de schroevedraaier heel makkelijk kunt blokkeren, waardoor hij als "gewone" schroevedraaier gebruikt kan worden. Black & Decker heeft een uitgebreid assortiment stiften, maar helaas wordt er slechts één bij het apparaat geleverd (voor gewone en sterschroeven). En die is vrij groot. De wandhouder wordt aangesloten op een wandcontactdoos, zodat de schroevedraaier altijd klaar is voor gebruik. Na een hele middag knutselen en het in- en uitdraaien van vele tientallen schroeven was de 2,4 Volts accu nog niet leeg. De adviesprijs is ƒ 80,—, maar waarschijnlijk is hij -zeker tegen vaderdag— te koop vooreen prijs die zo'n twee tientjes lager ligt. sluit niet altijd even goed om of in de afvoer; het zou nog wat flexibeler mogen zijn. De adviesprijs van de ontstopper is ƒ 19,95. Voor meer informatie: 01805-2344.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 8 juni 1988

Terdege | 64 Pagina's

Winkelwaardig

Bekijk de hele uitgave van woensdag 8 juni 1988

Terdege | 64 Pagina's

PDF Bekijken