Digibron cookies

Voor optimale prestaties van de website gebruiken wij cookies. Overeenstemmig met de EU GDPR kunt u kiezen welke cookies u wilt toestaan.

Noodzakelijke en wettelijk toegestane cookies

Noodzakelijke en wettelijk toegestane cookies zijn verplicht om de basisfunctionaliteit van Digibron te kunnen gebruiken.

Optionele cookies

Onderstaande cookies zijn optioneel, maar verbeteren uw ervaring van Digibron.

Bekijk het origineel

Lekker brood mee naar school

Bekijk het origineel

+ Meer informatie

Lekker brood mee naar school

3 minuten leestijd Arcering uitzetten

<br />

Veel scholen zijn tegenwoordig voorzien van een kantine. Wat de leerlingen daar allemaal kunnen kopen, neemt vaak de trek in de van thuis meegekregen boterham met pindakaas weg. Of de inhoud van de broodtrommel moet zo aantrekkelijk zijn, dat het iedere keer een verrassing is om te kijken wat er nu weer voor lekkers in zit. Na schooltijd komt de lekkere trek vaak boven. Ook dan is een versierde boterham een prima oplossing. Vooral als het koud is wil een warme tosti goed smaken! Op deze pagina helpen we u aan wat ideeën.

Friese sandwiches
2 blaadjes sla, 1 tomaat
2 augurken, boter
4 sneetjes dun gesneden wit casinobrood
2 dikke plakken Friese nagelkaas ter grootte van het brood
Was de blaadjes sla en dep ze droog. Snijd de gewassen tomaat in plakjes. Halveer de augurken in de lengte. Besmeer de sneetjes brood met boter. Leg op twee ervan achtereenvolgens: blaadjes sla, plak kaas, plakje tomaat en twee reepjes augurk aan beide zijden van de tomaat. Leg er een tweede sneetje brood op en snijd twee keer diagonaal door.

Verse-roomkaassneetjes
Voor 8 stuks:
50 g rookvlees
8 radijsjes
40 g zachte boter
50 g verse roomkaas (Mon Chou of Rederijkertje)
zout, peper
4 sneetjes bruinbrood
Snijd het rookvlees fijn. Was de radijsjes en snijd ze in plakjes. Roer de boter uit met de roomkaas. Vermeng dit met het rookvlees. Breng de kaasboter op smaak met zout en peper. Besmeer hiermee de sneetjes brood aan een kant. Verdeel over twee sneetjes de plakjes radijs. Leg de andere sneetjes erop en snijd het stapelfle diagonaal twee keer door.

Versierde Maasdammers
2 schijven ananas
20gtaugé
4 bruine minibolletjes boter, pindakaas
4 blaadjes sla
4 plakjes Maasdammer kaas
Snijd de ananas in blokjes. Was de taugé en verwijder eventueel de groene dopjes. Halveer de broodjes en besmeer de helften met boter en wat pindakaas. Leg op een helft een gewassen, drooggedept blaadje sla. Bedek dit met een plakje kaas ter grootte van het broodje. Leg hierop stukjes ananas en wat taugé en ten slotte de andere helft van het broodje. Taugé smaakt minder bitter als u er na het wassen en uitlekken in een vergiet kokend water over schenkt.

Paprikatosti's
4 sneetjes wit casinobrood
20 g boter
2 plakken belegen Goudse kaas
Vi paprika
klein stukje komkommer
knoflookpoeder
2 plakken roomkaas
Besmeer de sneetjes brood aan beide zijden met boter. Leg op twee sneetjes een plakje Goudse kaas ter grootte van het brood. Snijd de schoongemaakte paprika in reepjes en de schoongemaakte komkommer in plakjes. Verdeel dit over de kaas. Strooi er wat knoflookpoeder over en leg hierop een plakje roomkaas ter grootte van het brood. Dek de sneetjes af met een tweede sneefle brood en snijd de tosti's diagonaal door, zodat driehoekjes ontstaan. Leg de tosti's op de bakplaat. Zet de plaat onder de hete grill tot de bovenkanten van de tosti's bruin zijn. Keer ze en laat de andere kant kleuren.

Dit artikel werd u aangeboden door: Terdege

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 12 oktober 1988

Terdege | 96 Pagina's

Lekker brood mee naar school

Bekijk de hele uitgave van woensdag 12 oktober 1988

Terdege | 96 Pagina's