Bakker maakt meer dan balletjes
Bezel Broodbeleg
<br />
De balleljes van Bakker zijn zo langzamerhand een begrip geworden. De borrelballen hebben een wat alledaagse smaak, de Italiaanse zijn iets pittiger, maar zeker niet tè. Waar de sateh-gehaktballetjes naar smaken behoeft geen nadere aanduiding. Maar ook deze hebben niet als resultaat datje snel wat moet drinken om te'' blussen''. Dat Bakker nog veel meer Lekkerkerks lekkers maakt, is misschien minder bekend. Hamburgers bij voorbeeld. De ongeopende verpakking een kwartiertje in heet water en dan de warme, platte gehaktschijfopeen broodje, likje ketchup erop... Daar hoefje niet voor naar MacDonald's.
Snel en lekker
Voorgebraden gehaktballen in twee kwaliteiten behoren ook tot het Bakkerprogramma. En ook dat allemaal onder het motto "snel en lekker". In de koekepan, in de magnetron of op de barbecue is dit spul trouwens ook prima eetbaar te maken. Bakker speelt hiermee heel duidelijk in op de kleinere huishoudens, waar man en vrouw allebei werken. Voor een groot gezin is een complete maaltijd met Bakkervlees gewoon te duur. Maar één of twee ballefles per persoon voor de "kleine trek" is ook wel eens leuk. De worst van Bakker is als broodbeleg of als borrelhapje te genieten. Er is keuze uit (Saksische) leverworst (met een fijne structuur en goed smeerbaar), hausmacher en theeworst. Tot slot biedt Bakker ook diepvrieshapjes, zoals de kaassoufflés. De verpakking van dit produkt is onlangs aan de eisen van de jaren negentig aangepast: gemaakt van milieuvriendelijk materiaal en een afbeelding waar de kwaliteit bijna van afstraalt. De bereiding is simpel: een paar minuten in de friteuse of in de koekepan.
In de strijd tegen een hoog cholesterolgehalte is Becel met zijn linolzuurrijke produkten zo'n beetje de koploper. Margarines, oliën en koffiemelk van Becel konden al zonder bezwaar worden gebruikt door mensen met een hoog cholesterolgehalte. Becel heeft weer wat nieuws op de markt gebracht. Het heet '' Becel broodbeleg''. "Broodbeleg" is een soort smeerkaas, met dit verschil dat er plantaardige olie is gebruikt. Daardoor bevat de smeerkaas 45 procent linolzuur en slechts 28 procent verzadigd vet. Gewone volvette smeerkaas bevat nauwelijks linolzuur en ruim twee maal zoveel verzadigd vet. Uiteraard heeft Becel geen vergelijking gemaakt met de ook op de marktzijnde 'slanke' of'light'-smeerkazen. Dat kwam niet zo goed uit. Behalve op de boterham kan het nieuwe kaasprodukl ook gebruikt worden in soepen en dergelijke. '' Becel broodbeleg'' is verpakt in een kuipje van 200 gram. Het is te koop in de meeste levensmiddelenwinkels en kost ƒ 2,99 per kuipje.
Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt
voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen,
vragen, informatie: contact.
Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing.
Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this
database. Terms of use.
Bekijk de hele uitgave van woensdag 14 maart 1990
Terdege | 80 Pagina's