+ Meer informatie

Eendracht maakt macht

3 minuten leestijd

<br />

Dat Terdege een "brood voor het hart"-actie voert ten behoeve van de lectuurverspreiding in Rusland is uiteraard een goede zaak. Het Terdege-initiatief heeft nog een goede kant. De verspreiding van de lectuur geschiedt namelijk via de bekende organisaties "Kom over en help" en "Hulp Oost-Europa". Hopelijk is dat dan weer een nieuwe stap in het zoeken naar meer samenwerking tussen organisaties die vrijwel hetzelfde beogen. Binnen de gereformeerde gezindtezijn we namelijk zo versnipperd bezig met al onze stichtingen en verenigingen dat de meeste mensen er geen touw meer aan kunnen vastknopen. Wat Oost-Europa betreft kun je, behalve aan de twee genoemdestichtingen, ook nog geld overmaken aan Woord en Daad, aan Friedensstimme en aan tal van individuele kerkelijke acties.
Wat voor Oost-Europa van toepassing is, geldt in nog sterkere mate voorlsraël. In het vorige nummer van Terdege kwam ik tegen: Christenen voorlsraël, ShaareZedek, Magen DavidAdom en Vrienden van hetCheider Daar stopt het echter niet mee. Geregeld brengt de post nadrukkelijke verzoeken om hulp voor bepaalde projecten. Vanmorgen was dat bij voorbeeldeen schrijven van de StichtingMiddleEast Foundation.
Ook voor ons eigen land kunnen we er wat van. Neem bij voorbeeld de organisatie van verpleegkundigen . De werkers inde JtfÉi ^K it«f' ' i gezondheidszorg kunnen terecht bij Het Richtsnoer, Febe, en de sectie Gezondheidszorg van deRMU. Bij alle drie is Schrift en belijdenis de grondslag. Datzelfde geldt voor de beroepskring
Gezondheidszorg en Welzijn van hetGMV, dat zijn aanhang echter gericht zoekt onder de leden van de Vrijgemaakt gereformeerde kerken.
Maar gelukkig, ook hier is een wolkje als eens mans hand te ontdekken in het zoeken naar meer eenheid van wat bij elkaar hoort. Tussen het Richtsnoer en de sectie Gezondheidszorg van deRMU is een samenwerkingsovereenkomst gesloten. Op termijn hoopt men op een fusie. Ik heb veel respect voor dit besluit. Van beide zijden moet immers een stukje zeggenschap worden prijs gegeven en dat is voor mensen nooit eenvoudig. Van harte hoop ik dat deze voorbeelden een stimulans zullen zijn voor andere groepen om elkaar te zoeken. Het is hoog tijd dat er een brede samenwerking komt tussen allen die Schrift en belijdenis als norm voor hun handelen hanteren. Dan moeten inderdaad heel wat koninkrijkjes worden opgegeven. Ten diepste dient het ons niet te gaan om grote organisaties op zich, hoewel daardoor zeker ook goedkoperen doelmatiger kan worden gewerkt. Uiteindelijk gaat het om de uitbreiding van het Koninkrijk van God en Zijn gerechtigheid, dat niet wordt gediend door het: ,,Ikben van Paulus en ik ben van Apollos."

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.