Digibron cookies

Voor optimale prestaties van de website gebruiken wij cookies. Overeenstemmig met de EU GDPR kunt u kiezen welke cookies u wilt toestaan.

Noodzakelijke en wettelijk toegestane cookies

Noodzakelijke en wettelijk toegestane cookies zijn verplicht om de basisfunctionaliteit van Digibron te kunnen gebruiken.

Optionele cookies

Onderstaande cookies zijn optioneel, maar verbeteren uw ervaring van Digibron.

Bekijk het origineel

Verrassende combinaties van alledaagse ingrediënten

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Verrassende combinaties van alledaagse ingrediënten

2 minuten leestijd

Met heel gewone ingrediënten kunnen verrassend lekkere gerechten worden bereid. Ook handig als "bijgerecht" wanneer er onverwachts gasten zijn.

Spruitjes met spek
Maak 400 g spruitjes schoon, kruis ze aan de onderkant in en kook ze gaar in water met zout. Bak 1 eetlepel in kleine blokjes gesneden ontbijtspek en 1 eetlepel gesnipperde sjalot in 10 g gesmolten boter Voeg de uitgelekte spruitjes toe en schud ze op. Breng op smaak met zout, versgemalen witte peper en versgeraspte nootmuskaat.


Poolse bloemkool
Kook een schoongemaakte en gewassen bloemkool van 800 tot 1 kg in water met ruim zout gaar Rooster 20 g verkruimeld vers wittebrood goudgeel in 30 g gesmolten boter Voeg 1 fijngehakt hardgekookt ei, 1 theelepel fijngehakte peterselie en 1 mespunt zout toe. Verdeel het broodmengsel over de uitgelekte bloemkoolroosjes.


Aardappelcroquetten
Laat 1 kg in de schil gekookte aardappelen droogstomen, pel ze en druk ze door de pureeknijper Meng er 4 eierdooiers, 20 g boter, zout en versgeraspte nootmuskaat door Rol er vingerdikke rollen van, laat ze afkoelen en snijd ze in stukjes van 4 cm lang. Haal ze door de bloem, door losgeklopt ei en paneermeel of broodkruim en frituur ze goudbruin in vet of olie' van 180°C.

Maïskoekjes met taugé
Druk 300 g gekookte maïskorrels voorzichtig uit. Pureer de helft en doe de puree in een kom. Meng er 1 eierdooier, 1 eetlepel bloem, zout, peper, 1 mespunt suiker en 30 g cornflakes door Voeg de hele maïskorrels en 1 eetlepel fijngesneden peterselie toe en laat 10 minuten rusten. Schep er 180 g taugé door en bak er in 40 g boter 16 kleine koekjes van.

Aardappel-courgettekoekjes
Rasp 400 g gewassen courgette en 500 g geschilde aardappelen. Druk met de hand het vocht uit de aardappelen. Laat het vocht rusten tot het zetmeel is gezakt, giet het vocht af en doe het zetmeel bij de aardappelen. Meng er de courgette, wat zout, versgemalen peper en een mespunt nootmuskaat door Verhit 60 g braadboter in een koekepan en bak 12 lichtbruine koekjes van het mengsel. Serveer ze heet.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 4 november 1992

Terdege | 72 Pagina's

Verrassende combinaties van alledaagse ingrediënten

Bekijk de hele uitgave van woensdag 4 november 1992

Terdege | 72 Pagina's

PDF Bekijken