Bekijk het origineel

Tips voor de trouwdag, goede voorbereiding is liet halve werk

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Tips voor de trouwdag, goede voorbereiding is liet halve werk

7 minuten leestijd

Het is haast onvoorstelbaar hoeveel voorbereidingen er nodig zijn voor die éne trouwdag. Op tijd beginnen met regelen is altijd handig en een paar tips op ditgebied zijn nooit weg.

Het bruidsboeket
De bloemist heeft boeken met afbeeldingen van bruidsboeketten. Maar daar mag je best van afwijken, door bij voorbeeld een andere bloemsoort erbij te kiezen. Welke bloemen zijn geschikt? In de boekjesserie "de geur van bloemen" (o.a. deeltjes Bloemen en kransen, Boeketten) worden voor een bruidsboeket geschikte bloemen genoemd, maar de bloemist kan je natuurlijk ook adviseren. Ook bij een witte jurk kunnen witte bloemen heel goed staan. Het maakt de foto's wel wat minder kleurig.

Aanbiedingen
Sommige van de bedrijven die je op je trouwdag nodig hebt (zaalverhuur, vervoer, fotograaf e.d.) bieden iets extra's. Zo kan een fotograaf bij voorbeeld het receptiealbum cadeau doen, het zalencentrum heeft connecties met een zaak die antieke wagens verhuurt, enz. Informeer er eens naar bij familie, vrienden en kennisssen (en bij verschillende bedrijven); misschien stuit je op verrassende aanbiedingen.

Trouwboekje
Als het jullie niet uitmaakt in welke gemeente je trouwt, informeer dan hier en daar eens naar het bedrag dat je voor een huwelijksvoltrekking plus trouwboekje moet neertellen. De verschillen zijn soms aanmerkelijk!

Plattegrond
Voor familie en vrienden die ter plaatse niet bekend zijn is het handig als je een plattegrond meestuurt met de trouwkaart. Ben je niet zo'n ster in tekenen? Op het gemeentehuis of politiebureau heeft men een plattegrond voor je. Vind je die te gedetailleerd, dan kun je 'm in elk geval als leidraad gebruiken.

Kerk
Reserveer bij al het geld datje aan je trouwdag besteedt ook een bedrag voor de collecte tijdens de kerkdienst. Deze brengt meestal weinig op; er moeten wel een predikant, organist, koster en trouwbijbel van betaald worden!

Dubbel-huwelijk
Overweeg je om tegelijk met je zus of broer te trouwen? Zo'n dubbel feest kan heel leuk zijn, maar bedenk wel dat alle huwelijksgedenkdagen die jullie hopen te beleven ook op dezelfde dag vallen. Je zit dan met drie families. Of het voor de familie van bijv. je man aardig is om altijd die familie van de vrouw van je broer (en andersom) erbij te hebben is de vraag.

Fotoreportage
Jullie fotoreportage moet natuurlijk de mooiste worden. Bedenk al bijtijds naar welke plekjes je toe wilt. Kies er niet te veel, dan ben je meer aan het rijden dan aan het poseren. De fotograaf weet vaak leuke locaties, maar je eigen inbreng geeft de doorslag.

Trouwkaart
Ga bij het opstellen van de tekst voor de trouwkaart de dag in gedachten na, zodat je geen "onderdelen" vergeet. Vermeld niet alleen dat de receptie in "De Buitenhof' is, maar ook waar dat spul staat en hoe laat men er verwacht wordt. En wanneer men weer dient te vertrekken... Ook het adres van de kerk is, zeker als het niet "de Grote Kerk van..." betreft, heel praktisch.

Zenuwachtig
Erg zenuwachtig voor de grote dag? Tè nerveus? Probeer de zaak wat te relativeren. Het gaat tenslotte maar om één dag; het huwelijksleven daarna duurt hopelijk veel langer! Overigens geeft het een gerust gevoel als je weet dat de ceremoniemeester de zaken precies regelt zoals jullie willen. Is hij of zij van tevoren goed geïnstrueerd, dan hoeft het bruidspaar op de trouwdag nergens naar om te kijken.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 19 mei 1993

Terdege | 80 Pagina's

Tips voor de trouwdag, goede voorbereiding is liet halve werk

Bekijk de hele uitgave van woensdag 19 mei 1993

Terdege | 80 Pagina's

PDF Bekijken