Bekijk het origineel

Zoveel hoofden,

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Zoveel hoofden,

3 minuten leestijd

Natuur-eilanden
Ik wil reageren op de "natuur-eilanden" van Europa in Terdege nr. 3. Ook ik ben van mening dat er niets mooiers is dan een ruig begroeid landschap met vogels en vlinders. Veel van dat natuurschoon is verdwenen door allerlei oorzaken. De mest krijgt te pas en te onpas de schuld van veel vernietiging van de natuur. Ze moesten eens wat tanken gier en wagens mest naar die bossen brengen om de boel eens lekker onder te mesten. Kan het niet zo zijn dat er roofbouw gepleegd wordt? Is er misschien meer sprake van achterstallig onderhoud dan van vernieting door mest en zure regen? Onze boerderij wordt omgeven door een weelde van bomen, waarvan er diverse bijna met hun wortels in de Op 22 december hoopt de heer J. Mulder 60 jaar te worden. Hij is al jaren nierpatiënt. Ook zijn vrouw zal post op prijs stellen. Uddelerveen 70, 3888 MN Uddel. Maaike Dubbeldam (10) heeft de ziekte van Pfeiffer en moet een poos rust houden. Burg. Drijberplein 37, 3361 VGSliedrecht. Vorige maand is mevr. M. van Vulpen-van Ekeren (31,4 kinderen) uit Wekerom voor + 3 mnd. opgemesthoop staan en ze gedijen prima!
Mw. G. van de Giessen-de Lange, Brandwijk

Vrede in Israël?
Het artikel "Vrede in Israël?" uit de Terdege van 17 november jl. lijkt me een schoolvoorbeeld van een suggestieve manier van journalistiek bedrijven. "Snoevende Palestijnen" worden gezet tegenover "biddende Israëh's". Middels het gebruik van dramatische woorden en het afdrukken van een zwarte lijst met PLO-wapenfeiten en -misdrijven creëert de auteur een eenzijdig beeld van deze complexe problematiek. Het onderverdelen van volken en hun handelen in goed en kwaad schept wellicht duidelijkheid, maar komt het waarheidsgehalte niet ten goede
P.H. van Buuren, Leiden

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 15 december 1993

Terdege | 80 Pagina's

Zoveel hoofden,

Bekijk de hele uitgave van woensdag 15 december 1993

Terdege | 80 Pagina's

PDF Bekijken