Bekijk het origineel

Just between friends

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Just between friends

2 minuten leestijd

Alweer twee weken omgevlogen. En ik had zoveel willen doen, waar weer niets van terecht gekomen is. Onder andere brieven beantwoorden. We waren zo blij en bemoedigd met de post die we ontvingen na het stukje over de op'wekking in onze gemeente. Ik had echt gehoopt ze gelijk te kunnen beantwoorden. Maar elke week heeft zo zijn speciale bezigheden en voor je het weet leven we weer een maand verder. Zo hebben we deze week de jeugdvereniging thuis gehad. Het was vol (wat wil je met 30jongelui) maar er was een fijne sfeer. Ze hadden vragen ingeleverd die we beloofd hadden te zullen beantwoorden op de grond van de Bijbel. Metz'n allen hebben we de teksten opgezocht, en zijn gaan inzien dat de Bijbel werkelijk een antwoord heeft op al onze vragen. Ah we maar echt leillen luisteren en zoeken. We zijn niet klaar gekomen en hopen de groep over een paar weken weer welkom te heten.


Zo 'n avond kost heel wat voorbereiding maar is alle moeite meer dan waard. Het is bemoedigend als jonge mensen open staan voor wat de Heere Zélf ons te zeggen heeft.


Dat is een van de veranderingen in de gemeente. Een andere is de plaatselijke evangelisatie. Er was voorheen over gesproken, zo in het algemeen. En wat altijd weer moest neerkomen op de inbreng van kerkeraadsleden, wordt nu met liefdevolle ijver ondernomen door "gewone"kerkmensen. Er is ook een nieuwe band ontstaan onderling: „Hoe lieflijk is 't als zonen van 't zelfde huis (kerk?) als broeders samenwonen."Dit betekent niet dat we nu alle strijd te boven zijn. Daarvoor worden we ernstig gewaarschuwd door bijvoorbeeld Paulus in de Galatenbrief „Daargij met de Geest begonnen zijt, voleindigt gij nu met het vlees?"


Het gevaar is zo groot (weer) te veel op mensen te gaan zien, het kerkverband en de "vruchten". We vergeten gauw hoe jaloers God is op Zijn eer. Er zijn veel manieren waarop we de Geest kunnen bedroeven en zelfs uitblussen.


We kunnen elkaar niet genoeg opscherpen met "het zwaard des Geestes, hetwelk is Gods Woord."En we zijn dan ook blij met allen die begaan zijn, ook in het gebed, met het heil van Sion over het hele wereldrond.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 1 mei 1996

Terdege | 96 Pagina's

Just between friends

Bekijk de hele uitgave van woensdag 1 mei 1996

Terdege | 96 Pagina's

PDF Bekijken