Bekijk het origineel

Onder ons

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Onder ons

4 minuten leestijd

De patronen die Terdege plaatst slaan duidelijk aan. Dat blijkt niet alleen uit de foto 's die geregeld op deze pagina staan, maar ook uit de briejjes van deze keer. Al blijft er altijd natuurlijk wel wat te wensen over. Dat geeft niet; als u uw wensen niet kenbaar maakt, kan de redactie ook niet proberen ze te vervullen. In een opwelling schreef een lezer die anoniem wil blijven het stukje Wonder. „Alles vind ik zo wonderlijk in de schepping wanneer de zon opkomt, wanneer de maan aan de hemel staat, als kinderen opgroeien, als wij het Evangelie mogen horen..." Om over na te denken. Groetjes! Agnes

Wonder

Het is een wonder in onz' ogen; wij zien het maar doorgronden 't niet. De zon komt op in al zijn schoonheid. Wat is dat mooi. En dan de schaduw, die de hele dag doorgaat, met die mooie heldere luchten, en soms mooie wolkenluchten; het is alles zo wonderlijk. Dan is het waarheid: Het ruime hemelrond vertelt met blijde mond Gods eer en heerlijkheid.B.Bestelpatronenhoek

Een lezeres stelt voor om alle bestelpatronen uit Terdege (van de pagina bestelservice) in een blad te plaatsen met het bestelnummer erbij. Was je destijds niet in de gelegenheid om het patroon te bestellen, of had je er toen niets aan, dan zou je het nu alsnog kunnen bestellen. Een leuke suggestie, maar niet nodig. Want als u in een oude Terdege een bestelpatroon tegenkomt dat u nu wel zou willen bestellen, kunt u even bellen (055-5495333, vragen naar Rika Beunk) en vragen of het nog verkrijgbaar is. In veel gevallen is dat zo. Slechts enkele patronen kunnen wij niet meer leveren, zoals de "bereleuke" geboortemerklap, bestelnummer 3415 uit de Terdege van 3 mei 1995.Nuttig en aangenaam...

Hier wordt duidelijk het nuttige met het aangename verenigd. De brief bij deze foto vertelt: „Pa Beekman leest relaxed Terdege. In het voorjaar deed hij mee met de avondvierdaagse, maar de tweede dag al had hij flinke blaren op z'n voeten. Om die wat te laten weken, en in de hoop dat hij er verder geen last meer van zou hebben, nam pa dus een voetbad. Om de tijd door te komen nam hij ook Terdege. Waar een voetbad al niet goed voor is." 


Je vrouw en vijf kinderenGedichten en borduurpatronen

Wij vinden Terdege een fijn blad om te lezen. Ik heb nog wel wat wensen. Ik zou het heel fijn vinden als er eens een gedicht van vroeger geplaatst kon worden, bijv. van Ledeboer, die schijnt veel gedichten te hebben geschreven. De gedichten van deze tijd kun je nog volop kopen, wat ik dan ook wel doe.Verder zou ik het fijn vinden als er eens vaker een telpatroon van borduurwerk in zou staan. De pakketten die er regelmatig in staan zijn heel mooi, maar die kun je toch niet steeds kopen, dat wordt veel te duur, vooral als je veel borduurt. Een mooi Hardangerpatroon is ook welkom, of een leuke knutselrubriek, niet alleen voor kinderen maar ook voor ouderen. Ik hoop dat ik niet te veel vraag en wacht het maar rustig af Ik wil Terdege nog van harte feliciteren met het 12,5 jarig bestaan en hoop dat het nog lang blijft.


Hartelijke groeten van mevr. Baak, Lisse.Uw suggestie over de gedichten is het overwegen waard. Wat de patronen betreft zitten we met de ruimte die een borduurpatroon inneemt, f e moet zoiets niet te klein afdrukken, want dan heb je er nog niets aan. Een patroon dat over twee pagina's wordt verdeeld 'leest' niet zo prettig. Vandaar dat er wel regelmatig kleinere borduuurwerkjes worden geplaatst. Ook Hardanger-werk neemt nogal wat ruimte. Dit vereist bovendien voor de leek op dit gebied veel uitleg (= nog meer ruimte). Voor een knutselrubriek geldt enigszins hetzelfde, terwijl het ook moeilijk is om aan iets leuks te komen. Wat niet wil zeggen dat de redactie zich daarbij neerlegt!

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 26 juni 1996

Terdege | 76 Pagina's

Onder ons

Bekijk de hele uitgave van woensdag 26 juni 1996

Terdege | 76 Pagina's

PDF Bekijken