Portie spruitjes bevat meer vitamine C dan sinaasappel
zijn groene kooltjes die in de bladoksels van lange stengelplanten groeien. Meestal heeft u de keus uit kleinere en grotere spruitjes. De kleinste spruitjes geven wel meer werk bij het schoonmaken, maar ze zijn het fijnste van smaak.Snijd grote spruitjes altijd aan de onderkant kruiselings in, zodat ze sneller gaarkoken. Spruiten passen uitstekend bij varkensvlees; vooral bij het rooksmaakje van spek, ham en rookworst doet deze groente het heel goed. Maar ook bij rundvlees en gevogelte voelen spruiten zich thuis. En wist u dat zelfs na het koken een portie spruiten vier keer zo veel vitamine C bevat als een hele sinaasappel?!
Basisrecept
Gesmoorde spruitjes
Spruitensalade met noten en ham
Spruitjes met kaas en spek
Spruitensalade met noten en ham
Spruitjes met kaas en spek
Gesmoorde spruitjes
Spruitensalade met noten en ham
Spruitjes met kaas en spek
Spruitensalade met noten en ham
Spruitjes met kaas en spek
Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt
voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen,
vragen, informatie: contact.
Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing.
Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this
database. Terms of use.
Bekijk de hele uitgave van woensdag 8 januari 1997
Terdege | 67 Pagina's