Bekijk het origineel

Zandschilderen met Terdege

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Zandschilderen met Terdege

Gezellig met de familie aan de slag!

4 minuten leestijd

Zandschilderen is, zoals de naam al zegt, schilderen met gekleiu'd zand. Het zand wordt op een zelfklevende ondergrond gestrooid. Met behulp van sjablonen kunnen allerlei figuren worden gemaakt. In combinatie met figuurtjes, die u uit stof of uit papieren servetten knipt, zorgt dat voor een prachtig resultaat. Schilderen met gekleurd zand kan iedereen leren. Terdege heeft mevrouw Van Ginkel van Stichting Kreaplan uit Goes bereid gevonden om maar liefst negen avonden op verschillende locaties les te geven aan Terdege- abonnees.

In augustus 1995 kwam mevrouw Van Ginkel aan het woord in onze rubriek "Even langs bij...": (...) Mevrouw Van Ginkel en enkele anderen bezochten 'een avondje zandschilderen'. Ze waren erg enthousiast en togen aan de slag. 'Met elkaar kom je al experimenterende op vele ideeën en zo ontwikkel je de techniek steeds verder.'(...) Het zandschilderwerk bleef maar groeien. 'Toen zeiden we tegen elkaar: 'Dit kan zo niet langer, financieel wordt het ook te ingewikkeld.' We hebben toen de stichting Kreaplan opgericht. Die beheert nu de financiën en laat de winst ten goede komen aan de verbouw van de pastorie en aan diaconale doelen.' (...) Zandschilderen is een leuke hobby om samen te doen met de hele familie. Iedereen is dan ook welkom op de cursussen: Mannen, vrouwen en kinderen.

Kosten
Elke avond begint om 20.00 uur en zal omstreeks 22.00 uur afgelopen zijn. De kosten van een zandschilderavond bedragen voor abonnees ƒ 12,50, inclusief consumptie. In principe zijn deze avonden voor onze abonnees bedoeld. Hebt u familie of kennissen die geen abonnee zijn en die ook graag meewillen, dan kan dat, maar daar bedraagt het cursusgeld ƒ 17,50 voor. Op de avond zelf kunt u een startpakketje kopen. Dit bestaat uit 10 kleuren zand, 15 witte kaarten (rechthoek-passe-partout), 15 4463 XG Goes. (U betaalt dan ƒ 5,00 verzendkosten.) Bij de stichting kunt u ook een prijslijst van beschikbare zandschildermaterialen aanvragen. De netto opbrengst van het cursusgeld is voor de Terdege-actie voor Ontmoeting, de opbrengst van de startpakketjes is voor de Bonisazending. , stukjes plakplastic en zandschildertips voor beginners. Ruim voldoende om een leuke voorraad kaarten te maken! Dit pakketje kost ƒ 22,00. Zowel het cursusgeld als het startpakketje betaalt u contant op de cursusavond zelf. Als u niet in de gelegenheid bent om een van de cursusavonden mee te maken, dan kunt u thuis aan de slag met het startpakket. Dat kunt u schriftelijk bestellen bij St. Kreaplan, Mansholtlaan 3, 4463 XG Goes. (U betaalt dan ƒ 5,00 verzendkosten.) Bij de stichting kunt u ook een prijslijst van beschikbare zandschildermaterialen aanvragen. De netto opbrengst van het cursusgeld is voor de Terdege- actie voor Ontmoeting, de opbrengst van de startpakketjes is voor de Bonisazending.

Hoe geeft u zich op?
Voor deze zandschilderavonden kunt u zich uitsluitend schriftelijk opgeven bij Terdege. Stuur een voldoende gefrankeerde brief/briefkaart naar Terdege cursus, postbus 75, 7300 AB Apeldoorn met uw naam, adres, telnr., het aantal personen en de cursusplaats. Vermeld ook of u abonnee bent. Komt u met meerdere personen, vermeldt dan van alle personen alle gegevens. Voor alle data geldt: uw opgave moet uiterlijk 3 weken voor de cursus bij ons binnen zijn. U ontvangt een schriftelijke bevestiging en een routebeschrijving.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 16 april 1997

Terdege | 88 Pagina's

Zandschilderen met Terdege

Bekijk de hele uitgave van woensdag 16 april 1997

Terdege | 88 Pagina's

PDF Bekijken