Bekijk het origineel

Zoveel hoofden...zoveel zinnen

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Zoveel hoofden...zoveel zinnen

3 minuten leestijd

Heidelberg
Ik heb met aandacht uw artikel "Spoorzoeken in Heidelberg" gelezen in Terdege van 11 juni 1997, nr. 19. Nu wil ik u iets wat een Duitse coasterkapitein mij ongeveer tien jaar geleden in Cuxhaven vertelde niet onthouden. De man had in de Tweede Wereldoorlog bij de Duitse Kriegsmarine gediend. In 1945, toen Duitsland capituleerde, raakte hij in krijgsgevangenschap. Hij wist echter al snel te ontsnappen. Hij was toen niet getrouwd en wilde proberen weer bij zijn ouders te komen, die in Heidelberg woonde. Nu was het na de oorlog in Duitsland zo, dat veel mensen niet meer op hun oorspronkelijke adres woonden.. Na de oorlog heeft het Rode Kruis veel nuttig werk verricht om de families weer bij elkaar te brengen. Genoemde Duitser ging echter met gemengde gevoelens op reis richting Heidelberg. Toen hij echter te Heidelberg kwam, bleek dat de stad geheel onbeschadigd was en dat zijn ouders nog gewoon in het huis woonden dat hij verlaten had toen hij naar de Kriegsmarine ging. Het bleek dat er op Heidelberg geen bom gevallen was. Dat vond zijn oorzaak volgens genoemde Duitser in het feit dat de familie van Mammie Eisenhower, de vrouw van generaal Eisenhower (de Amerikaanse generaal van de Geallieerde Strijdkrachten in Europa) in Heidelberg woonde. Zelf is ondergetekende twee keer in Heidelberg geweest. Toen heb ik vooral gelet op het centrum van de stad. Het leek mij toe dat het nog geheel in de oorspronkelijke staat was. Of het genoemde verhaal van die genoemde Duitser juist was, weet ik natuurlijk niet. Misschien kan de schrijver van het artikel of een lezer hier een antwoord op geven.
G. Kornet, Werkendam

Computerspel
In Terdege van 28 mei besprak onze medewerker Van Vossen op positieve wijze enkele computerspelletjes voor kinderen. Een van onze lezers meldde ons echter dat in het spel "Freddi Fish 2" helaas enkele vloeken voorkomen. Omdat het spel zeer uitgebreid is, is onze medewerker daar niet op gestoten. Het vergt dagen om het spel geheel uit te spelen. Wij bieden onze lezers onze excuses aan voor de onterechte aanbeveling van het spel. Helaas moeten wij u nu juist afraden om het te kopen. De heer Van Vossen heeft direct contact opgenomen met de uitgever met het verzoek in volgende versies het taalgebruik aan te passen.
Hoofdredactie

Breipatronen
De patronen van de kindertruien uit Terdege 19 zijn afkomstig uit het Phildar Lenteboek en het Phildar Kinderalbum van lente/zomer 1997. Voor de dichtstbijzijnde Phildarwinkel, waar u wol en applicaties kunt kopen, kunt u bellen 013-5052961.

Achtkastelenroute
De Achtkastelenroute, waar u in de vorige Terdege over hebt kunnen lezen, loopt niet door Twente, maar door de Achterhoek. Diverse lezers maakten ons daar attent op, waarvoor onze hartelijke dank.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 9 juli 1997

Terdege | 84 Pagina's

Zoveel hoofden...zoveel zinnen

Bekijk de hele uitgave van woensdag 9 juli 1997

Terdege | 84 Pagina's

PDF Bekijken