Bekijk het origineel

Maak zelf uw kers- en nieuwjaarskaarten

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Maak zelf uw kers- en nieuwjaarskaarten

2 minuten leestijd

De kaarten met brandende kaarsen in drie variaties kunt u als volgt zelf maken:
Kaart met drie kaarsen: Breng de drie middelste kaarsen van het prikpatroon over op een zwarte kaart. Prik alle gaatjes. Borduur de kaarsen met goudkleurig garen in de vlechtstreek en de vuurrode vlammetjes in de waaiersteek (zie afb.). Gebruik rood en goud om het randje rond de gehele voorstelling te borduren. Neem nu een andere zwarte kaarten tiorcluren op zeitgemaakte mo;n" is de titel van het boekje waaruit de Lskaarten met brandende kaarsen zijn overomen. De schrijfster Ans Sileon laat in dit _kje zien wat er allemaal mogelijk is om zelt wenskaarten te borduren op zelfgemaakte modellen. Er staat voor elk wat wils in, zoals onder andere berenkaarten voor kinderen, kaarten in de vorm van een poes, driedimensionale bloemfiguren, bladeren en bloemen in herfstkleuren. De kaarten kunt u voor elke gelegenheid gebruiken. LJ schrijft zelf uw wens erin. Voorin staat een algemene werkwijze en elke steek wordt uitgebreid beschreven en duidelijk gemaakt d.m.v. tekeningetjes. Het boeltje is uitgegeven dóór Tirion in Baarn, telt 47 biz. en kost ƒ 18,90. kaart of een stukje zwart karton en breng hierop het prikpatroon voor de drie blaadjes en een bloem over. Borduur de bloem rood en de blaadjes groen, met de waaiersteek met een randje van de steelsteek. Knip dit uit en plak het als hartje midden op de bloem (zie afb.).

Kaart met vijf kaarsen:
Neem alle vijfde kaarsen van het prikpatroon over op de zwarte kaart. Ga verder te werk zoals bij de kaart met drie kaarsen beschreven is, maar maak de kaarsen rood, de vlammetjes en de bloem goud. Het randje borduur je niet, maar daarvoor in de plaats borduur je vier blaadjes.

Kaart met twee kaarsen:
Prik de twee grootste kaarsen in de linkerhoek van de zwarte kaart en ga verder zoals beschreven bij de kaart met drie kaarsen. Borduur een randje onder en links van de kaarsen. Maak een bloem en drie blaadjes. De kaarten met twee en drie kaarsen hebben een rand in de opvulsteek (zie hieronder voor de beschrijving). Tip: Een rode kaart met witte kaarsen is ook heel sfeervol. P.S. De patronen die u op ware grootte over moet nemen, zijn 60% verkleind.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 25 november 1998

Terdege | 88 Pagina's

Maak zelf uw kers- en nieuwjaarskaarten

Bekijk de hele uitgave van woensdag 25 november 1998

Terdege | 88 Pagina's

PDF Bekijken